Close

Erős teljesítmény, kevés szerencsével

aaaaaa131

A mai nap folytatódott a gyorsasági autós bajnokság Szlovákiában, a formaautós mezőny a szombatihoz hasonlóan egy-egy kvalifikációt és versenyt teljesített. A Gender Racing Team számára felemásan sikerült a Slovakiaringen tett kirándulás zárónapja.

 

Vízes abroncsokkal kezdtük meg a kvalifikációt, mivel még jócskán állt a víz a pályán. Ez jó döntésnek bizonyult, hamar az összetett második helyen találtuk magunkat. A pálya azonban elkezdett száradni és gyorsulni, így sokakkal egyetemben mi is felraktuk a slickeket. Végül a negyedik helyre sikerült kvalifikálni magunkat, előttünk és mögöttünk is csak erősebb autók végeztek.”

Stern Roland 19-re húzott lapot és bejött a számítása. A tegnapi kategóriagyőztes száraz abroncsokon látott neki az időmérőnek:

Az edzés előtt két órával állt el az eső, és míg mindenki esőgumikon kezdett, addig mi bevállaltuk az ellenkezőjét. Két-három mért kört terveztünk be, de a folyamatosan változó körülmények miatt kint maradtunk. Az utolsó körben aztán kifezetödött ez a taktika, és használt abroncsokon megfutottuk a kategória pole-t!”

Ahogy a nyitó etap, úgy a verseny is eltérően alakult a GRT párosának. Rónai Tomi remek teljesítménnyel a dobogóra lőtte magát és társának is minden esélye megvolt a győzelemre:

 

aaaaaa121

 

A mai nap sokkal erősebben alakult. Nagy csatában voltunk a motorerőben izmosabb gépekkel és végül az összetett harmadik, valamint a magyar abszolút értékelés második helyét hoztuk el. Összességében nézve nagyon elégedett vagyok, a lehetőségeinket kimaxoltuk, gyorsak és versenyképesek voltunk. Nagyon szépen köszönöm a srácoknak a munkát, a legnehezebb szituációkat is megoldották és remekül felkészített autót adtak nekem!” – összegzettRónai Tomi.

Stern Roland nem tudta kiaautózni a magában rejlő remek potenciált, egy szerencsétlen eset miatt muszáj volt feladni versenyét:

 

aaaaaa44

 

A felvezetőkörön szépen sikerült megmelegíteni a gumikat, majd nagyot rajtoltam. Az első kör végén aztán leesett az első szárny, így a technika megóvása érdekében kiálltam. Nem történt kontakt, nem ütköztem senkivel sem, egyszerűen csak kirázódott a tartócsavar. Az ilyen sosem jön jókor. Sajnálom, mert tudtunk volna egy jót erőből harcolni az összetettben, és a kategóriagyőzelemre is megvolt minden sanszunk. De nem csüggedünk, három hét múlva Brno-ban újult erővel támadunk!” – mondta elszántan Roland.

Tóth Gender Tamás csapatvezető elégedett és nagyon büszke csapatára, pilótáira. Ennek hangot is adott:

 

aaaaaa76

 

A csapat a hozzáállásával ismét bizonyította nagyságát, a fiúk munkájának hála a maximumot hoztuk ki ebből a hétvégéből! A technika ördöge újfent nálunk vendégeskedett, sebtében, éjszaka kellett motort cserélnünk. Nagyon kemény napokat hagytunk magunk mögött, de a srácaink apait-anyait beleadtak, így a nehézségekből is erényt tudtunk kovácsolni. A pilótáink felkészülten és koncentráltan versenyeztek, nekik is szeretném megköszönni a remek szereplést. Még számos futam vár ránk, állunk a Renault kupában, a magyar abszolút értékelésben és a zónakupában is. Nem titkolt tervünk minél több címet begyűjteni, ezért dolgozunk nap mint nap!” – zárta elégedetten mondandóját Tóth Gender Tamás csapatfőnök.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk / Képek: Kollár Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top