Close

96 éves világrekorder Budapesten

mastervbgirl

Világcsúcsott úszott a budapesti FINA Masters VB-n, a 96 esztendős Maurine Emilie Kornfield. 21 perc 39,10 másodperc alatt tudta le a 800 méteres úszó távot, új világcsúcsot állítva be ezzel. Az sem mellékes egyébként, hogy bár nem egy kategóriában indultak, de ezzel az idővel maga mögé utasította a másik korcsoport, a 90-94 évesek mezőnyének mindhárom dobogós tagját.

A magyar versenyzők harmincnyolc éremnél járnak a masters vizes világbajnokságon. Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivőjének tájékoztatása szerint a hazai sportolók 15 arany-, 14 ezüst- és 9 bronzérmet gyűjtöttek. A legjobban a műugrók teljesítettek, ők nyolc elsőség mellett hét második és négy harmadik helyet szereztek, míg a vízilabdázók – köztük a Kemény Dénes irányította Millennium csapat – négy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel gazdagodtak. A nyíltvízi úszók egy-egy arany- és bronz- mellett két ezüstérmet szereztek, míg a magyar szinkronúszók minden éremfajtából kettőt gyűjtöttek. A vízilabdatornán részt vett az amerikai Brenda Villa, minden idők legeredményesebb női játékosa, aki elmondta: fantasztikus volt a verseny és a helyszín, és nagyon sajnálja, hogy Budapest végül visszavonta pályázatát a 2024-es olimpiára. A vasárnapig tartó masters vb-t öt sportágban rendezik meg, a nyíltvízi úszók Balatonfüreden, a medencés úszók, a szinkronúszók, a műugrók és a vízilabdázók Budapesten versenyeznek. A folytatásban már csak az úszók versenyeznek a Duna Arénában és a Hajós uszodában.

Csaknem hétezren (6712) regisztráltak a 17. Fina Masters Világbajnokságra, a szervezők szerint augusztus 20- ig, az utolsó versenynapig hozzávetőlegesen 15 ezer kiváló sportember bizonyíthatja majd Budapesten: a sport nem korfüggő. A teljes mezőny legidősebb versenyzője magyar,  az 1920-ban született úszó, Bánki Horváth Béla, aki december 20-án lesz 97 esztendős. Sportágában ő az egyetlen induló a 95-99 éves korosztályban.

A nőknél is egy úszó a legkorosabb, a most világcsúcsot úszott amerikai Maurine Emilie Kornfeld, 1921-ben látta meg a napvilágot, és november 27-én lesz 96 esztendős. ( Fotón) 

Forrás: MTI

Fotó: MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top