Close

Hamis üzenetek az OTP-től

otphamisemail

Veszélyes üzeneteket küldenek ismeretlenek az OTP nevében. A hamis emailekben és SMS-ekben arra kérik a gyanutlan felhasználókat, hogy telepítsenek egy bizonyos alkalmazást az okostelefonjukra. Ám ez a későbbiekben kifejezetten az adathalászást, és az ügyfelek adatainak megszerzését szolgálja.
Az üzenetek különös veszélyessége, hogy sajnos megtévesztésig hasonlítanak egy, a pénzintézet által is kiadható, biztonsági levélre. Ime:

„Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország”

Ez a hamis levél kifejezetten arra irányul, hogy a címzett banki adatait, az applikáció segítségével megszerezzék. Az OTP ezért közleményében hívja fel a figyelmet: nem kérik ügyfeleiket bárminemű ilyen alkalmazás letöltésére, sőt, ép ügyfeleik adatainak biztonsága érdekében, kifejezetten kerülik az ilyen típusú megkereséseket. Ha valaki mégis hasonló hangvételű emailt, vagy SMS-t kapna, érdeklődjön annak jogosultáságáról a pénzintézet +36/1-20-30-70 ügyfélszolgálati számán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top