Close

„Minden idők legjobb világbajnoksága lesz!”

fina 01

Budapest és Balatonfüred készen ál arra, hogy fogadja a világ legkiválóbb vizes sportolóit – jelentette ki Julio Maglione a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke (FINA) azon a sajtótájékoztatón, amelyet a versenyek kezdetének alkalmából szervezett a szövetség.

Maglione köszönetet mondott a magyaroknak a rendezésért, külön kiemelte a miniszterelnök szerepét, aki személyesen is biztosította arról, hogy Magyarország helyt fog állni, amikor az eredetileg kijelölt helyszín, Guadalajara váratlanul visszamondta a rendezést. Az uszodát a földkerekség egyik legjobb létesítményeként jellemezte, s úgy vélte, minden néző nagyon fogja élvezni a versenyeket. – A létesítmények nemcsak a versenyekre épültek, hanem az ifjúságnak és így a jövőnek is. A magyarok kiválóan felkészültek, ezért biztos vagyok benne, hogy a budapesti lesz minden idők legjobb világbajnoksága – jelentette ki Julio Maglione.

Ugyancsak dicsérte a létesítményt Cornel Marculescu, aki kiemelte, hogy „világrekord” idő alatt építették meg a magyarok az uszodát. A FINA ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá: a vizes sportok világbajnoksága az egyik legfontosabb sportesemény, amit a számok is bizonyítanak. A 2013-as barcelonai világbajnokság versenyeit öt, a két évvel ezelőtti kazanyi világverseny számait már 6,7 milliárd néző követte a televízión keresztül.

A FINA a megváltozott digitális szokásokhoz is alkalmazkodik, ezért először az világbajnokság történetében élőben lehet okos eszközökön követni a az eseményeket a FINA TV-n keresztül. A digitális platformok nézői is gyönyörködhetnek majd a magyar főváros szépségeiben, hiszen mint arra Cornel Marculescu rámutatott, a műúszó versenyek a Vajdahunyad vár tövében, az óriás-toronyugró számok a Duna partján, míg a hosszútávúszás a Balatonon zajlik majd.

Szántó Éva, a szervező-bizottság ügyvezető igazgatója megköszönte a FINA vezetőinek a sok segítséget, amelyet a felkészülés időszaka alatt kaptak a nemzetközi szervezettől. A kiváló együttműködés gyümölcse, hogy Budapest képes megrendezni és lebonyolítani ilyen rövid idő alatt is a versenyt, hiszen a Guadalajara 2015-ben mondta vissza a rendezés jogát, és Budapest a mexikói város helyett ugrott be rendezőként.

Bár a hivatalos megnyitó csak este lesz, a versenyek már megkezdődtek. A férfiak 1 méteres műugró számában két magyar is deszkára lépett, ám egyiküknek sem termett sok babér: Bóta Botond a 44., Ligárt Ábel a 49. helyen végzett a selejtezőben. Kiss Szofi jobban teljesített a műúszók egyéni technikai versenyében, a 13. helyet megszerezve, amellyel éppen csak lecsúszott a tizenkettes döntőről. Párosban Schwarz Anettel a 19. helyen zárta a versenyt a technikai program selejtezőjében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top