Close

Kilépett az Együttből Szelényi Zsuzsanna

A felvétel 2016. május 2-án, hétfőn készült. Fotó: Wikipédia

Kilépett az Együtt – a Korszakváltók Pártjából Szelényi Zsuzsanna független országgyűlési képviselő – erősítette meg az erről szóló – elsőként az Indexen megjelent – sajtóhíreket a párt az MTI-nek.

Szelényi Zsuzsanna pénteken saját Facebook-oldalán videójában számolt be arról, hogy az Együttben viselt politikai tisztségéről lemond és kilép a pártból.
Felidézte: korábban azért dolgozott, hogy a pártból egy jövőre tekintő centrista mozgalom jöhessen létre. Azt mondta: hosszú és nehéz út vezetett döntéséig, de már jó ideje nem tudott lelkesedni az Együtt akcionista megnyilvánulásaiért, s tőle idegen ez a „botrányszerű” politizálás.
Szelényi Zsuzsanna azt is elmondta: az Együtt vezetői a plakáttörvény kapcsán „készhelyzet elé állították”. Úgy fogalmazott: ebben a kétharmados kiélezett politikai helyzetben bizonyos feltételek mellett az ellenzéki egységgel szemben, esetleg a kormány mellett szavazzon. Ez pedig – mint kiemelte – meggyőződésével és a politikai realitásokkal is teljesen ellentétes, számára pedig érthetetlen és vállalhatatlan volt.
Hozzátette: országgyűlési képviselőként a továbbiakban is azon fog dolgozni, hogy Magyarországon az alkotmányos rend helyreálljon, a nők jogait képviseli, s a gyermekek jogaiért fog küzdeni – fejtette ki a független politikus.
Az Együtt közleményében azt írta: a párt „soha, semmilyen körülmények között nem gyakorolt nyomás senkire sem azért, hogy megszavazza a Fidesz plakáttörvényét”.
Mint felidézték: Szelényi Zsuzsanna az Együtt országos listájáról, Szigetvári Viktor helyére került be a Parlamentbe, mandátuma további sorsáról még nem nyilatkozott. Közleményükben azt írták: az Együtt elnöksége tudomásul veszi Szelényi Zsuzsanna pártból való kilépését.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top