Close

László Ervinről készített filmet egy amerikai televízió csatorna

Fotó: phoenix-generation.com

Egy modern zseni élete címmel készített dokumentumfilmet a magyar származású László Ervin író, tudományfilozófus életéről és munkásságáról egy amerikai közszolgálati televízió.

A Public Broadcasting Service (PBS), az Egyesült Államok legelterjedtebb közszolgálati televíziós csatornája egy hatvan perces dokumentumfilmet szentelt László Ervin életművének megismertetésére és nézeteinek népszerűsítésére – olvasható a László Ervin által 1993-ban életre hívott Budapest Klub MTI-hez eljutatott közleményében.
A számos kötet szerzőjeként ismert, eredetileg zongoraművész László Ervin tagja a tudósokból álló Római Klubnak, amely az 1970-es években elsőként hívta fel a világ figyelmét a klímaváltozás veszélyeire. Gondolkodásának alaptézise az egész glóbuszt egységbe foglaló világszemlélet.
„Szívesen álltam a PBS megkeresésére kameráik elé, mert ez a film talán olyanokhoz is eljut majd, akik eddig nem tudtak kapcsolódni az új tudatosság világszerte létező mozgalmaihoz” – idézi az Olaszországban élő gondolkodót a közlemény, amely szerint a dokumentumfilm premierje a chicagói Peggy Notebaer Természeti Múzeumban lesz április 30-án.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top