Close

CREATON magastető az Év Tetője

creatonmagastetazevtetoje 650

Minden évben az ország legjobb tetőfedői, bádogosai és szigetelői mérhetik össze tudásukat az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetségének (ÉMSZ) legfontosabb éves versenyén, az ÉV Tetője Nívódíj-pályázaton. Idén magastető szekcióban Pahocsa Kálmán ács- és tetőfedő nyerte el egy Tószegen épült családi ház fedéséért, amelyre CREATON AMBIENTE hódfarkú tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott változata került.

Az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj magastető-szekciója győzteseinek páholyában lassan örökös helyet vívnak ki maguknak a CREATON termékekkel fedett tetők és mestereik, akiknek előválogatására a cég 2016-ban hetedik alkalommal írta ki házi, egyre magasabb rangot elnyerő Tetőszépségversenyét. A pályázatra közel 80 pályamű érkezett, a zsűri javaslatára a CREATON 16 tetőfedő munkáját nevezte az idei nívódíjra.

Pahocsa Kálmán tószegi munkájáról
A legmagasabb szintű elismerést, a magastető-szekció nívódíját a CREATON Tetőszépségversenyének idei első helyezettje, a tószegi családi ház kivitelezője, Pahocsa Kálmán nyerte el. A pályamű a CREATON már hagyományos háziversenyén, a Tetőszépségversenyen 2016-ban szintén első helyezett lett.
„Szerencsére évről-évre egyre több olyan mester van, aki a kézjegyét a tetőn hagyja. Már sok esetben előfordul, hogy a zsűri csak ránéz egy elkészült tetőre, és felismeri egy-egy kivitelező tipikus munkáját. Pahocsa Kálmánnak tószegi munkájáért, akár az ácsszerkezet nagy mestere címet is odaadhatnánk.” – mondta a nyertes kivitelezésről dr. Tóth Elek, a Tetőszépségverseny zsűri elnöke.
„Amikor a tószegi családi ház tulajdonosai felkértek a kivitelezésre, a bonyolult tervekből láttam, hogy egy komplex munkát nyertem meg, ami nagy odafigyelést igényel. A ház alakjából adódóan egyértelműen CREATON hódfarkú cserepet ajánlottam. Nem titok, hogy direkt a CREATON háziversenyére készültem ezzel a fedéssel, így igyekeztem, hogy a tető a legjobb legyen páratechnikailag, fóliázás és cserépfedés szempontjából is. A kivitelezés sok szempontból volt kihívás, többek között rekord mennyiségű anyagot használtam fel a munka során: összesen 7 köbméter fadeszka és 13 000 darab cserép került a tetőre.” – mesélte Pahocsa Kálmán a nyertes munkáról.

creatonmagastetazevtetoje 1

ÉMSZ DÍJAZOTT SZAKEMBEREK:

ÉMSZ NÍVÓDÍJ 2016

Pahocsa Kálmán – Családi ház, Tószeg
CREATON AMBIENTE hódfarkú tetőcserép

 

KATEGÓRIADÍJ – EGYSZERES CSERÉPFEDÉSEK

Katona Szabolcs – Lakóépület, Siófok
CREATON DOMINO tetőcserép

KÜLÖNDÍJAK

Drong György – Családi ház, Szada
CREATON HORTOBÁGY hornyolt tetőcserép
Kovács Sándor – Lakóépület, Túrkeve
CREATON KLASSIK hódfarkú tetőcserép
Trombitás Zoltán – Családi ház, Fonyód
CREATON KLASSIK hódfarkú tetőcserép

ELNÖKI ELISMERŐ OKLEVÉL

Borsi Zoltán – Családi ház, Nyíregyházaí
CREATON RÓNA hornyolt tetőcserép
Császár József – Óbudai Egyetem
CREATON DOMINO tetőcserép
Nehéz Tamás – Templom, Soltvadkert
CREATON SAKRAL templomi hódfarkú tetőcserép

ELISMERŐ OKLEVÉL

Nagy Sándor – Kápolna Zarándokház, Hajdúszoboszló
CREATON DOMINO tetőcserép
Zsárik Ferenc – Családi ház, Budapest
CREATON RÓNA hornyolt tetőcserép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top