Close

A Gender Racing Team sikerre éhesen várja a nyitányt!

aa6
Gyönyörű idő, kellemes langymeleg és napsütés… Ez is lehetne, de a tavasszal együtt érkezett áprilisi február alaposan átírta a hétvégén induló magyar autós gyorsasági bajnokság programját. Na azért aggódni nem kell, a hó elolvadt, és lesznek versenyek is a Hungaroringen! Ennek megfelelően a Gender Racing Team bajnokesélyes csapata is bőszen készül a szezonnyitóra!

 
 
 
 
Az előző év utolsó „játszmája” már nagyon rég lezajlott, így a hazai formaautós topcsapat pilótái is nagy várakozással és éhséggel várják a hétvégét. A srácok addig sem tétlenkedtek azonban, hiszen tegnap kollektív tesztnapot teljesítettek a Hungaroringen. A munka keretében Rónai Tamás, és Stern Roland is pályára gurult, hiszen kell a kilométer a mai éles bevetésre. A körülmények nem könnyítették meg a résztvevők dolgát, koránt sem voltak ideálisnak mondhatóak a feltételek. Ennek ellenére a Tóth Gender Tamás fiai igyekeztek minél többet kihozni a technikából:
 
„Minden rendben ment, érzésem szerint felkészülten megyünk neki a holnapi kvalifikációnak. A pénteki gyakorláson csak délután gurultunk pályára, azonban hasznos kilométereket és tapasztalatokat gyűjtöttünk!”
 
 
aa5
 
 
Rónai Tamás, akinek egyértelmű célja a magyar abszolút bajnoki cím, nagyon elszánt: „Főleg a megbízhatóságra és a minél több kör megtételére fektettük a hangsúlyt. Egyfajta versenyszimulációt teljesítettünk, melynek részeként elsősorban a hosszabb etapokra, és a megfelelő beállítások megtalálására koncentráltunk.” – zárta mondandóját a remek pilóta, aki hasznosnak értékelte a látottakat.
 
Stern Roland is becsülettel rótta a köröket, a szimpatikus versenyző is elmondta érzéseit az edzésről:
 
„Nekem nem úgy alakult a tegnap, ahogy szerettem volna. Egy kisebb technikai probléma hátráltatott a bemenetek alatt, a váltóm rakoncátlankodott. Így nem is igazán tudtam „kört menni”, de véleményem szerint még így is minden megtett táv hasznos a hosszú téli szünet után. A fiúkkal már rajta vagyunk a megoldáson, és biztos vagyok abban, hogy az időmérő edzésre egy kihegyezett, remek potenciállal bíró versenyautóba ülhetek be!”
 
 
aa7
 
 
Ma tehát elkezdődnek az éles küzdelmek, amiből a Gender Racing Team egész biztosan emberes kanállal veszi ki majd a részét! Már a nevezési lista megmozgatta a fantáziánk, ugyanis igen érdekesnek bizonyul a formaautók várható összecsapása, a mezőny nagy létszáma miatt is borítékolhatóak a nem mindennapi izgalmak!
 
Mint ahogy az országos bajnokság nyitófordulója maga sem hétköznapi esemény!
 
A rendezvény szervezői ugyanis INGYENES belépést tesznek lehetővé a hétvégére, valamint a teljes paddock területe is szabadon látogatható! Sőt, a 14 éven felüliek még a boxutcába is bemehetnek, ami bizony a benzingőzzel beoltott autósport rajongók számára komoly élményt rejteget. A program 8:00-tól kezdődik, a Gender Racing Team pedig 10:35-től veselkedik neki a kvalifikációnak.
 
Mi nem hagynánk ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top