Close

Jobbik: az emberek szerint Magyarország borzalmas állapotban van

Fotó: alfahir.hu

Mintegy kettőszázezren küldték vissza a Jobbik valódi nemzeti konzultációnak nevezett kérdőívét, amelynek eredményét ismertetve Volner János frakcióvezető kijelentette: az emberek szerint Magyarország borzalmas állapotban van.

A korrupció elterjedéséről, az egészségügy és az oktatás helyzetéről is lesújtó véleménnyel vannak az emberek – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a politikus.
Ismertette: a válaszok értelmében tízből kilenc ember büntetné a hálapénzt és 20-ból 19 támogatná a fogászati ellátás ingyenessé tételét. Ötször annyian ítélik korruptabbnak az Orbán-kormányt a megelőző szocialista kabineteknél, mint fordítva, és a válaszadók 98 százaléka egyetért egy korrupcióellenes ügyészség felállításával – mondta Volner János. Közölte azt is, a választ visszaküldők jelentős többsége támogatja a bentlakásos iskolákat, olyan intézmények létrehozását, ahová a társaikat zavaró, beilleszkedni képtelen gyermekeket emelnék ki a családjukból, „hogy belőlük is a társadalom hasznos, értékteremtő tagja válhasson”.
A Jobbik által tavaly elindított konzultáció teljes költsége 67 millió forint volt. A frakcióvezető a konferenciákból és szakmai háttérbeszélgetésekből is álló akció eredményei közé sorolta, hogy megerősödött a Jobbik értelmiségi holdudvara. A baloldali értelmiségből is „óriási számban” ajánlották fel segítségüket tanárok, orvosok, kórházigazgatók vagy az államigazgatásban dolgozók – mondta Volner János.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top