Close

A teljes értékű konyha

Hiánypótló mű a szakácskönyvek piacán dr. Benda Judit most megjelent könyve, amely részletes táplálkozási tanácsokkal és a hagyományos magyar konyha ételeivel kívánja az egészséges táplálkozás felé visszaterelni a ma emberét. Ettől ugyanis a jelen világ tartósítószerei, módosító feldolgozási módjai és egyes divatba jött új termékek tömeges fogyasztása miatt elszakadt.

Az „Egyszerűen finom – A teljes értékű konyha” című könyv szerzője
dédszüleink konyhaművészetéhez nyúlt vissza, miközben azokat saját ötletekkel, felfedezésekkel bővítette. Valamikor még természetes alapanyagokból – például almából, káposztából, répából, búzából és csakis effélékből egyszerűen készített ételeket ettünk, amit a családok nagy része maga termelt meg. Dr. Benda Judit, aki egyszerre gyógyszerész, táplálkozástudományi szakember, egészség-tanácsadó, újságíró, nem mellesleg négygyermekes anya is, azt vallja: a legjobbak a helyi alapanyagokból készülő egyszerű ételek. Ezeknek nem csak az ízei lehetnek változatosak és ínycsiklandozóak, de egészségesek is. A szervezetet is erősítik, olyannyira, hogy akár szükségünk sem lesz orvosra, gyógyszerekre, ezeket fogyasztva.
A könyvbemutatóra mintaként hozott ételek között szerepelt répás lencsekrém, hagymás vajkrém, továbbá egy majorannával ízesített tönkölylisztből készült pizza és egy tejfölös sütemény is.
A fotókkal illusztrált receptek a hagyományos magyar konyha ételeit idézik fel, kicsit átalakítva, és kiegészítve a nagyvilág hagyományos ételeivel.
Környezetvédő megfontolásból a könyv újrahasznosított papírból készült. A Kétezeregy Kiadó gondozásában megjelent könyv a Libri és a Lyra könyváruházakban vásárolható meg, de az interneten is megrendelhető.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top