Close

Dübörög a bio

padlizsan ok

Duplájára hízott a biogazdálkodás

szentandras ok

Közel kétszeresére bővült a biogazdálkodás egy év alatt Magyarországon – nyilatkozta a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak.

Tavaly év végén mintegy 120 ezer hektáron folyt biogazdálkodás Magyarországon, ám miután a biogazdák száma megduplázódott, valószínűsíthetően az ilyen elvek alapján művelt területek 100 ezer hektárral nőhettek – mondta az ökológiai gazdaságok felügyeletével foglalkozó társaság vezetője a lapnak.

tablazatban ok

A mezőgazdasági területek 2,5 százalékán folyt tavaly biogazdálkodás, ami idén 4-5 százalékra emelkedhetett. Ez elsősorban a támogatási rendszernek köszönhető: a 2014-2020 közötti uniós ciklusban az előző hét évinek a háromszorosa, több mint 60 milliárd forint fordítható ilyen célokra. Így minden biogazdálkodással pályázó részesült területi támogatás jellegű kifizetésben – fűzte hozzá a szakember.

A biogazdálkodásnak a termelést, élelmiszerfeldolgozást és kereskedelmet is egybevetve mintegy 4000 szereplője van Magyarországon – olvasható a Világgazdaságban.

paprika ok

Forrás: Világgazdaság 2016. december

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top