Close

Nekem ez már igazán sok”k”

santa clara ok

Az élelmiszerüzletek többsége él a kiskereskedelmi törvény adta lehetőséggel, és december 24-én nem zár be az előírtnál korábban. E napon a napi fogyasztási cikkeket kínáló boltok a legtöbb helyen 14 óráig tartanak nyitva – írja a Magyar Idők.

vallalat ok
    
A lap körkérdéséből kiderült: noha tavaly – a vasárnapi boltzár évében – az áruházláncok már délben hazaengedték alkalmazottaikat, ebben az évben csak kevés cég tesz eleget a decemberben jellemzően szabad hétvége nélkül dolgozó munkavállalók hasonló kérésének.

aldiosszevissza ok

A Tesco és az Auchan áruházláncok is a hatályos jogszabályi előírásokat követik, ennek megfelelően december 24-én 14 óráig, míg december 31-én 18 óráig üzemelnek. A Lidl és az Aldi, illetve a Penny Market diszkontok is élnek a 14 óráig tartó árusítás lehetőségével. A külföldi érdekeltségű élelmiszer- áruházak közül egyedül a Spar döntött úgy, hogy munkavállalóik érdekében hamarabb zárnak a karácsony előtti napon. A Spar szupermarketek alapvetően 12 óráig tartanak nyitva december 24-én, ezalól kivételt képez néhány bevásárlóközpontban található üzlet, melyek 14 óráig lesznek nyitva. Az Interspar hipermarketek december 24-én 14 óráig üzemelnek.

spar magyarorszag ok

Forrás: Magyar Idők, realista.hu 2016. december

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top