Close

Turisztikai megaberuházás Bükfürdőn

November 25-én megnyílt Magyarország egyik legteljeskörűbb szolgáltatáscsomagot nyújtó wellness-, konferencia- és élményközpontja Bükfürdőn.

A szakmai megnyitón Glázer Tamás, a Caramell Premium Resort igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a négy éven át zajló szállodafejlesztési program eredményeként a ház 142 szobával, 2000 négyzetméteres beltéri és szabadtéri wellness- és szaunarészleggel, százféle szépészeti és gyógykezelésekkel, ayurvedikus Egészségközponttal várja vendégeit. A megújult, új épületszárnyakkal kibővült szállodában 700 fő befogadására alkalmas önálló konferencia központot is kialakítottak. A Resort az egyetlen olyan wellness szálloda Magyarországon, amelynek saját kristályszerkezetű kalandparkja van, mászó- és kötélpályával. A turisztikai látványosságnak is számító, harminc méter magas Kristály Torony az aktív kikapcsolódás kedvelőinek egyik meghatározó élményeleme.


Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára követendő turisztikai mintának nevezete a megújult létesítményt. A Resort Magyarország első holisztikus szállodájának, a Hotel Caramellnek bővítése révén jött létre, uniós forrásokat felhasználva, állami segítséggel 3,5 milliárd forintos beruházás eredményeképpen. A megújult szálloda akár 100.000 vendégéjszakát is hozhat évente a nyugat-dunántúli régió turizmusa számára. Amellett, hogy egyedi turisztikai attrakciót kínál – több mint 50 új munkahelyet is teremt a régióban. A beruházás az átgondolt turizmusfejlesztés, a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás példája is.


Németh Sándor, Bük polgármestere arra utalt, hogy a település vonzerejét a nemzetközi szinten ismert és elismert gyógyvizén kívül mára már számos turisztikai attrakció biztosítja, húsz település tartozik a növekvő népességű város vonzáskörzetébe. Bük kilenc szállodájában évente több, mint 800.000 vendégéjszakát regisztrálnak.
Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke azt emelte ki, hogy a beruházás révén Bükfürdő, mint komplex turisztikai desztináció tovább erősödött, a szereplők összefogásával és az önkormányzat támogatásával az egyéni és csoportos vendégek fogadásán túl jelentős hivatásturisztikai úti céllá is válhat. A bővülő technikai feltételek minőségi szolgáltatások nyújtására adnak lehetőséget, melynek köszönhetően a térségnek a belföldi piac mellett a külföldi (osztrák, német, cseh, szlovák) piacokon is lehetősége nyílik erőteljes jelenlétre.


Az elmúlt néhány évben a turisztikai ágazat hazánkban nemzetközi összehasonlításban is komoly eredményeket tudott felmutatni. Bük és környéke igen kedvelt úticél, a gyógyvizéről híres térség igazi „turisztikai kistigris”. Budapest és Hévíz után Bük a harmadik legnépszerűbb magyarországi város a külföldiek körében, 2015-ben ez 406.000 külföldi vendégéjszakát jelentett. A hazai települések bevétel szerinti rangsorában a hetedik, az összes vendégéjszakát tekintve az előkelő ötödik helyet foglalta el Bük a tavalyi évben a KSH adatai alapján. Bük könnyebb elérhetőségét az októberben átadott új gyorsforgalmi út segíti, jelentősen lerövidítve a Budapest felől autóval érkezők menetidejét.

Bognár Mária 

  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top