Close

Nem igazán magyarok, csak remekek

banana ok

Magyar bártenderek útban a világhír felé

iced ok

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition idén is lehetőséget biztosít arra, hogy a legkiválóbb bártenderek megmutassák rátermettségüket, kreativitásukat, a legjobb versenyző pedig megalkothassa a Bacardí új klasszikus koktélját. Kitartás, hagyomány és kísérletezés – ezekből építkeztek a Bacardí Legacy koktélverseny nyertesei.

mente ok

A hazai elődöntőn 20 tehetséges jelentkező igyekezett élőben is elvarázsolni a tapasztalt szakemberekből álló zsűrit. A koktélok alapösszetevőjét Bacardí Carta Blanca, a Bacardí Oro vagy a BACARDÍ Gran Reserva 8 Años közül választhatták ki a versenyzők. Az ital többi összetevőjét illetően színek, illatok és elkészítési technikák kavalkádja jellemezte a bártenderek munkáját.

oriole ok

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, mely 39 ország részvételével zajlik. Magyarországon immáron második alkalommal nevezhettek a hazai bár-tenderek a budapesti elődöntőre, ahol 20 kiválasztott mutathatta be tehetségét és kreativitását a szakma legjobbjainak. A verseny tétje nem kisebb, mint a Bacardí örökség részesévé válni és nyomot hagyni a Bacardí történelmében. A nemzetközi döntőre Berlinben kerül sor, ahol minden ország legjobb versenyzője mérheti össze tudását és nyerheti el 2017 legjobb bártendere címét.

A verseny három győztese a koktélok koncepciójának megalkotásakor közös alapokhoz nyúlt vissza, mégis teljesen más koncepcióval ragadta meg a koktélkészítés lényegét. Gózon Péter saját korlátait állandóan feszegeti, amit győztes koktéljával, a Sin limites-szel is igyekszik kifejezni. Kalydy Gábor Péter a hagyományokat helyezte előtérbe, így a Bacardí család tradícióiban rejlő értékeire építette az Uvas Oro italt. Kocsis Tamás pedig a folyamatos küzdeni akarás és kitartás motiválja, amiket egy letisztult, mégis kerek italban, a Ganbattéban testesített meg.

mahiki ok

koktel ok

„A Bacardí által életre hívott verseny különlegessége többek között abban rejlik, hogy rendkívül sokoldalúan közelíti meg a bártender szakmát. A verseny során a koktél neve, időtállósága és egyéb szempontok mellett figyelembe vesszük az előadó fellépését, stílusát is. Olyan tehetségeket kere-sünk, aki a szakma hagyományai mellett nem félnek kísérletezni, újat és egyedit alkotni.” – mondta el Kovács Kálmán, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2017 zsűritagja, aki a márka hazai nagykövete is egyben.
„Túlzás nélkül állíthatom, hogy igazi különlegességeket kóstolhattunk az elődöntő során. Egy koktélt az ízén kívül számos dolog meghatároz, ezekben mind kiemelkedőt kellett alkotni a versenyzőknek, ami nem egyszerű feladat. Cserében viszont a tét sem kevés, hiszen a győztes koktél bekerül a Bacardí klasszikusok közé, készítője pedig egy világhírű márka jövőjét is alakíthatja, hozzátéve saját stílusát, egyéniségét.” – mondta el zsűritagunk, Iufriakova Elizavetha, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2013-as világbajnoka, aki a márka kelet-európai nagykövete is egyben.

shake ok

A szakmai zsűrit Elizavetán kívül Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi nagykövete illetve Dez O’Conell a Brody Studio tulajdonosa alkotta.

pult ok

Forrás: Turizmus Online 2016. november

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top