Close

Kíváncsian várjuk a lengyelesített magyar kekszet

cookie1 ok

 

Lengyel kekszóriás a magyar piacon

kekszvaloatas ok

Magyar szakemberekkel működő saját leányvállalattal erősít idehaza az egyik legnagyobb lengyel kekszgyártó, a Dr Gerard. A vállalat 2015-ben 36,1 ezer tonna készterméket értékesített – ez a mennyiség a teljes magyarországi keksz-, ostya- és krékerfogyasztás kétharmadának felel meg. A Dr Gerard az egész régióban jelen van, a ma már holdingstruktúrában működő vállalat Magyarországon kívül Csehországban, Romániában és Szlovákiában képviselteti magát. A magyar piacon az elmúlt esztendőkben évi 25-30 százalékos forgalomnövekedést sikerült elérnie. „Ezzel a dinamikus bővüléssel Magyarország a Dr Gerard legnagyobb exportpiacává vált, így logikus és elkerülhetetlen lépés volt a saját leányvállalat megalapítása” – mondta Gárdonyi Noémi, a Dr Gerard Hungary Kft. cégvezetője.

burgonyas daralos keksz ok

„Nagy tervekkel érkeztünk Magyarországra, ahol a célunk az, hogy 3 – 5 éven belül a piac legnagyobb szereplői közé kerüljünk” – mondta Maria Dabrowska, a vállalat üzletfejlesztési és stratégia igazgatója. „Termékeinkkel több mint tíz éve vagyunk jelen a magyar piacon, így pontosan tudjuk, melyik kekszek és sós ropogtatnivalók számítanak a legnagyobb kedvencnek. Ezt a tudásunkat a termékfejlesztési folyamat során is hasznosítjuk, vagyis a magyar fogyasztók ízléséhez is igazodik a termékeink összetétele. Az itteni fogyasztók számára például fontos, hogy a kekszek mennyi cukrot tartalmaznak, míg Romániában a kifejezetten édes nassolnivalókat kedvelik.”

kokuszos keksz lekvarral ok

A Dr Gerard mintegy 200 féle terméket tartalmazó kínálatában a teljes kiőrlésű reggeliző kekszek, a különböző ízesítésű krémmel töltött szendvicskekszek, a csokoládé bevonatos és natúr nápolyik és töltött ostyarudak épp úgy megtalálhatók, mint a kifejezetten gyerekeknek szánt csokoládés és gyümölcsös kekszek, a csokoládéval borított ropogós kekszgolyók, a csokoládés mézes-gyömbéres omlós puszedlik vagy a gyümölcszselés piskótakorongok, de nem hiányoznak a palettáról az édes teasütemények, mártott kekszek és a sós snack termékek sem. A Dr. Gerard termékei Magyarországon megtalálhatók már a Penny, a Tesco, a Coop és az Aldi boltjai mellett számos más üzletben is, ahová független nagykereskedő partnerek juttatják el a termékeket.
 nagyban ok
Forrás: Élelmiszer Online 2016.október

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top