Close

Turizmus világnapja – irány a Kristály Torony!

Idén a megújuló Hotel Caramell, és a hozzá tartozó, Európában egyedülálló kristályszerkezetű kalandpálya, a Kristály Torony is csatlakozott a Turisztikai Világszervezet felhívásához, hogy megünnepeljék a turizmust és mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk.

A Világszervezet 2016-ban az akadálymentes turizmust állította fókuszba, hangsúlyozva, hogy a turizmus, az utazás, az élményszerzés mindenkié, a fogyatékkal élőké, az idősebbeké, a kisgyermekes családoké egyaránt. A „tourism for all” szlogen jegyében a bükfürdői Kristály Torony a Világnap alkalmából ingyenes akciót hirdet: a kalandpálya izgalmas világát szeptember 27-én minden egyéni látogató térítésmentesen próbálhatja ki.
Néhány éve Magyarországon is hagyománnyá vált a Turizmus Világnapjának megünneplése. A világnap idei tematikájának megfelelően fogyatékkal élő gyermekeket látott vendégül a Hotel Caramellhez tartozó Kristály Torony. A kalandpályát az Ikervári és Rumi Gyermekotthon lakói próbálhatták ki, méghozzá a „Kézfogás a gyermekekért” Szociális Egyesület jóvoltából. A Torony a csepergő eső ellenére nagy sikert aratott a gyerekek körében, egészen a védőfelszerelés felvételétől kezdve a program befejezéséig, a kincskeresésig. Mindenki a képességeinek megfelelően használhatta a pályát. A játékos programnak hosszabb távú pozitív hatása sem elhanyagolható, hiszen észrevétlenül fejlesztették a láb, kéz koordinációt, illetve az egyensúly érzéket is. A kötélpálya mellett óriáshintázni, ping-pongozni, biciklizni, rollerezni, beszélgetni, rajzolni is volt lehetőség.
A Kristály Torony Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes, a legmodernebb technológiával összeállított, látványos mászó és kalandpályán minden generáció megtalálja a számítását. Az egy időben 120 fő kalandozását lehetővé tevő Kristály Torony a több mint egy kilométer hosszú pályavonalával, az óriás hintával és a közel 200 méteres Flying Fox csúszás¬sal kifejezetten alkalmas akár több egész napos családi, baráti szórakozásra.
A különleges kalandpálya mellett az idén ősszel újjászülető Caramell Premium Resort****superior a testi és lelki egészségmegőrzésre számtalan egyéb módszert, alkalmat, kezelést is kínál. A kibővülő, akadálymentes bükfürdői hotel 100-féle szépészeti-, wellness-, és gyógykezeléssel, és saját ayurvedikus Egészségközponttal, ötféle szakrendeléssel nyitja meg hamarosan kapuit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top