Close

A jó öreg „Népautó”

vw lámpa ok

Dízelbotrány – kezdődhet az 1,2 literes dízelmotorok javítása

vw ok

A német Szövetségi Közlekedési Hivatal jóváhagyta a Volkswagen EA 189 motorcsalád 1,2 literes TDI motorjaival felszerelt modelljeire tett javítási javaslatait. A visszahívás 460 ezer járművet érint, javarészt Volkswagen Polo és SEAT Ibiza modelleket.

A második érintett lökettérfogat-kategória járművei esetében a szoftverfrissítés gyorsan elvégezhető. E járművek tulajdonosait több lépésben értesítik majd, akik a megfelelő levél birtokában rövid időn belül egyeztethetnek egy időpontot az általuk választott márkaszervizzel.

Németországban az ügyfeleket kétlépcsős folyamat keretében értesítik majd. Az összes érintett tulajdonost tájékoztatták már az első lépcsőben egy, a Szövetségi Közlekedési Hivatallal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) egyeztetett levében arról, hogy járművük érintett az nitrogénoxid-kibocsátási üggyel. Egy második levélben arra kérik majd az ügyfeleket, hogy az általuk választott márkaszervizzel egyeztessenek időpontot. Több fázisban küldik majd ki ezeket a leveleket a fent megnevezett, 1,2 literes TDI-motorral felszerelt modellek tulajdonosainak.

Az érintett kétliteres TDI motorokkal rendelkező járművek kapcsán a műszaki intézkedések már az év elején elkezdődtek, most pedig az érintett EA 189 motorcsalád legkisebb lökettérfogat-kategóriájának műszaki megoldásait kezdi megvalósítani a gyártó. Így immár mind az érintett 2.0 TDI, mind az érintett 1.2 TDI erőforrások esetében rendelkezésre állnak megfelelő műszaki megoldások.

A járművek az átalakítás után megfelelnek minden törvényi előírásnak. Emellett a Szövetségi Közlekedési Hivatal korlátozás nélkül megerősítette, hogy a megnevezett modellek számára kidolgozott műszaki intézkedések nem okoznak változást a fogyasztási, teljesítmény- és zajkibocsátási értékekben. Korábban ugyanezt az igazolást a hivatal kiadta már a visszahívásra jóváhagyott összes többi járműre is.

A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket. Ezen kívül a visszahívási folyamat keretében minden ügyfélnek személyre szabott és ingyenes mobilitási opciót ajánlanak fel. A szükséges műszaki megoldásokat Európa-szerte a Szövetségi Közlekedési Hivatal által jóváhagyott idő- és intézkedési terv alapján végzik.

phaeton ok

Forrás: Piac & Profit 2016. augusztus 16.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top