Close

Megtelheli pénztárcánkat, ha nem készülünk előre

szökőkút ok

10 dolog, amit mindig vigyünk magunkkal a strandra

élményfürdő ok

Fürdőzés
Augusztus utolsó hete a remények szerint még igazi kánikulai idővel örvendeztet meg minket. Éppen itt az ideje, hogy átnézzük a strandtáskánk tartalmát.
10 dolog, amit sose hagyjunk otthon, ha vízpartra vagy strandra készülünk!

kehida park ok

Minél több folyadék
A strandon, fürdés és napozás közben nagyon fontos a hidratálás még akkor is, ha már szűnőben a legnagyobb nyári forróság. Sosem szabad arra apellálnunk, hogy majd a strandon vásárolunk valamit. Sokkal biztosabb – és gazdaságosabb is – ha viszünk otthonról egy-két üveg innivalót, lehetőleg ásványvizet, melynek az üvegét – ha van kút a strandon – szükség szerint újra tölthetjük. Nagyon jó ötlet az ásványvizet indulás előtt 1-2 órára betenni a fagyasztóba, hiszen így sokáig hideg víznek örülhetünk napozás közben.

pancsoló ok

Hatékony napvédő krém
Attól, hogy nyár vége van és talán nem érezzük annyira erősnek a napsütést, védekeznünk kell a káros sugarak ellen. Nyár végén és ősz elején is szükség van napvédő krémre. Ha nem akarunk este égett bőrrel jajongani az ágyban, ezt semmiképp se hagyjuk otthon.
Pléd vagy matrac, amire fekszünk.

fényvédő ok

napvédő okGyereknapozas ok

Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen érzést, amikor vizes testünkkel a strandtörölközőre fekszünk, melyen utána megtapad a homok, a por és a föld. Sokkal jobb ötlet – még ha egy kis pluszt jelent is a táskában – vinni egy külön plédet vagy matracot, amire ráfekszünk a strandon, miután nyugodtan megtörölköztünk.

szalmakalap ok

Sebtapasz
A vízálló sebtapasz szükségességét egy strandon senki sem kérdőjelezi meg. Elég egy élesebb kavics, egy kagyló, egy csúszás vagy egy rossz mozdulat és máris nagy szükség van rá. Persze mindig reméljük, hogy nem lesz rá szükség, de jobb, ha velünk van.

strandlabda ok

Strandjátékok
A strandon a vízi és szárazföldi játékoknak nem csak a gyerekek, de a szülők vagy a fiatal felnőttek is jó hasznát veszik. Egy felfújható labda, egy frizbi, egy homokozó lapát vagy egy csomag kártya igazán nem foglal sok helyet, viszont óriási sikerünk lehet vele a társaságban.
hirdetés

Könyv vagy magazin
Nincs is kellemesebb, mint a strandon, a napernyő alatt, limonádét kortyolgatva olvasgatni. Sokkal jobban járunk, ha kedvenc újságunkat vagy regényünket magunkkal visszük, így nem szükséges a helyi stand nem mindig kielégítő kínálatából válogatni.

girl in pink ok

Napszemüveg
UV védelemre a szemünknek folyamatosan szüksége van. Ráadásul a napszemüveg a strandon is öltöztet.

Strandpapucs
Sokan gondolják úgy, hogy strandon mezítláb a legkényelmesebb és legegészségesebb járni. Ez is egy érv, de a forró homokra, a hegyes kavicsokra, vagy fűben megbúvó éles és szúrós dolgokra gondolva mégsem árt, ha felhúzzuk azt a flip-flopot.

hintopor ok

Babahintőpor
Sokan nem is tudják, mi mindenre használható a babahintőpor. Kiváló például a homok távoltartására a strand végeztével. Ha lábunkról egy kis vízzel lemossuk a homokot és utána bedörzsöljük hintőporral, nem tapad ránk újra homokszemcse és tiszta lábbal bújhatunk a cipőnkbe.

Nejlonzacskó a vizes ruháknak
Az egyik legfontosabb dolog kényelmünk érdekében, mégis sokszor otthon hagyjuk a vizes fürdőruha, törölköző és papucs hazaszállítására alkalmas nejlont vagy fólia zsákot. Érdemes mindegyiknek külön-külön vinni egyet, strandoló társaink feledékenységét is beleszámítva a vízhatlan zsákocskákból sosem lehet elég.

senior man ok

Forrás: termalfurdo.hu 2016. 08. 18.

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top