Close

Gender Racing Team – sikeres zárófelvonás a Pannónia-ringen!

4242

Egy szuper főpróba után remek előadás! Így jellemezhetnénk a legjobban a magyar országos bajnokság vasárnapi fordulóját. A formaautók versenyében nagyon-nagyon közel került a Gender Racing Team a duplázáshoz, ami ezúttal ugyan még nem sikerült, de így is rendkívül pozitív hétvégét zártak Tóth Gender Tamás fiai!

Rónai Tamás hagyományos jó szereplését most sem tudta megzavarni igazából semmi, a fiatal versenyző csapattársának is próbált segíteni:

„Az elejét megnyomtuk Rolival, próbáltam őt húzni, tudatosan „szélárnyékoztunk” kicsit. Egy darabig ez jól működött, viszont az autóm a mai versenyen valahogy nem volt az igazi. Instabilnak éreztem a féktávokon, és számomra is érdekes módon olyan abroncsokon jobban viselkedett, amiben már kettőnél is több bemenetel volt – ezt a dolgot most majd átnézzük, hogy ne legyen több probléma forrása.

4051

A verseny további részében magamra kellett koncentráltam, próbáltam megnyomni minden kört, egy olyan előnyt kiautózni és megtartani, aminek tudatában nem forog veszélyben a győzelmünk. Ezt abszolváltam, és összességében, úgy gondolom, egy sikeres és hasznos, tapasztalatokban gazdag hétvégét zártunk!”

 

Míg Rónai Tamás lényegében saját magával, és a technikával „küzdött”, addig Stern Roland egy igazán eseménydús, és sokáig emlékezetes csatát vívott, a futam alatt szinte mindennel találkozva, ami egy versenypályán csak előfordulhat!

4020

„Sajnos nem sikerült a győzelem, pedig úgy érzem, most a lábamban volt. Egy jó rajt után eljöttem, a pozíciómat megtartva sikerült tekintélyes előnyt kiépítenem. Ennek tudatában kicsit kiengedtem, próbáltam spórolni mindennel, de közben egy tévedés alaposan felforgatta a helyzetet… A legfőbb riválisom vizionáltam a kavicságyban, aki – mint később kiderült – az ugyanolyan autóval versenyző csapattárs volt valójában. A hibának betudhatóan óriási csatába keveredtem, hiszen a srác néhány körrel a verseny vége előtt megérkezett a nyakamba. Harcoltunk, én pedig az egyik féktávon lecsúsztam a pályáról, így sikerült elém kerülnie.

4201

Az utolsó két körben nagy elánnal kerestem a fogást, a visszatámadás lehetőségét, ám ekkor egy pályára szaladó nyúl teremtett új helyzetet. Az előttem haladó autónak sikerült a nyuszit elgázolni, amelyből sajnos nekem is jutott… Mindkettőnket megzavart az eset, és míg az üldözöttem lassult, az én autóm alulkormányzottá vált. Másodikként intettek le, de ezt a helyezést gyorsan el is vette a versenybíróság, egy általam indokolatlanul lassúnak tűnő autó dupla sárga zászlós fázis alatt történő megelőzéséért. Jót meccseltem ma, sokat lehet tanulni az ilyen helyzetekből, és már nagyon várom a következő fordulót, hiszen ami késik, az nem múlik!”

Összességében elmondható, hogy a Gender Racing Team nagyon jó hétvégét zárt, és pilótáinak meggyőző teljesítménye sikeres évadot vetít előre! Folytatás augusztusban, a Slovakiaringen!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Maszlik Zoltán 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top