Ring Magazin

Hétfô, 2017. December 11.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programajánló Gyógyító szentek nyomában

Gyógyító szentek nyomában

E-mail Nyomtatás PDF


A majki Kamalduli remeteségben vasárnap a hit és a növények gyógyító ereje lesz a középpontban a „Gyógyító szentek nyomában” című családi napon.  A gyógyteafőzés, gyógynövény és kézműves vásár mellett tekerőlantos muzsika és gospel kórus várja a remetekertbe a látogatókat, akik Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatait is meghallgathatják a hit gyógyító erejéről.


A Vértes hegység lábánál megbújó Majkpusztán található a Kamalduli remeteség páratlan szépségű barokk épületcsoportja, a némasági fogadalmat tett remeték egykori otthona. A fehérruhás szerzetesek cellaházaikhoz - amelyeket csak nagy ritkán hagytak el - egy-egy kis kertrész is tartozott, itt termesztették fűszer- és gyógynövényeiket.
A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ fenntartásában működő majki Kamalduli remeteség udvarán június 19-én vasárnap a gyógynövények titkaival ismerkedhetnek meg a látogatók, miközben megelevenedik az egyház gyógyító szentjeinek története is.
Számos érdekes és elgondolkodtató előadás gazdagítja a programot: az érdeklődők megismerhetik többek között Szent Romuald, a kamalduli rend alapítójának munkásságát, Szent Hildegárd életét valamint Szent László vízfakasztó legendáját. „A gyógyító hit” címmel Böjte Csaba ferences rendi szerzetes mindig bölcs és megfontolandó gondolatai zárják a napot.
Az eseményt tovább színesíti a Golgota Gospel kórus fellépése, Bálint Károly és tekerőlantosainak előadása, a gyerekek betegségek gyógyításával kapcsolatos népi mondókákat tanulhatnak, játékosan ismerkedhetnek a gyógynövények világával. Egész nap gyógynövény és kézműves vásár is várja a látogatókat.
Az oroszlányi Művelődési Háztól ingyenes buszjárat indul:
11.30, 13.30 és 15.30 órakor
A belépődíj 800 Ft, amely az idegenvezetést is tartalmazza.
További információ: www.forsterkozpont.hu

 


(1 értékelés)
 

Kína Európában - Budapesten

01kinaicsucs.nagy resize resizeselyemut resize resizekakas resize resizekinaiak resize resizerepter resize resizeparlament resize resize
Budapest középpont lett: Közép-Kelet-Európa és Kína legmagasabb rangú politikusai, pénzügyi, gazdasági vezetői találkoztak ép itt. Vonultak a delegációk, bénult a város, sokkolódott a sajtó, özönlöttek a hírek. Aláírták, elindították, megindul, elkészült, átadták, átvették. Összeállításunkban Kína és a csúcstalálkozó szerepét igyekeztünk összefoglalni. 3 nap számos cikk - képeinkre kattintva és oldalainkon tallózhatnak a beszámolók között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1114 vendég böngészi

bav logo kicsi banner