Close

A kiszolgáltatottak érdekeit védje az Amnesty, ne a stricikét!

prosti
 
 
„Azt mondják, hogy az európai civilizáció eltüntette a rabszolgaságot. Ez tévedés. Még most is van rabszolgaság. De most már csak a nőre nehezedik, és úgy hívják, hogy prostitúció.” Victor Hugo: Nyomorultak
 
A héten az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet mégis elfogadta a tavaly közzétett, tömeges tiltakozást kiváltó prostitúcióval kapcsolatos politikáját, amelyben annak teljes dekriminalizációját szorgalmazza. Petíciónk felszólítja a szervezetet politikáján való változtatásra és arra, hogy kérjen bocsánatot a szexipar kizsákmányoltjaitól.
 
Mit is jelent a teljes dekriminalizálás? Azt, hogy nemcsak a prostituáltak nem büntethetők a szex-munkáért, hanem az ügyfelek és a futtatók sem.
 
A prostitúció teljes dekriminalizálása:
 
valóságos ajándék a futtatók (stricik) és a prostituáltakat használók számára, mivel lehetővé teszi, hogy tevékenységüket „szex-vállalkozóként” és „ügyfélként” folytassák,
a munka egy formájaként normalizálja és legalizálja az önmagában is kizsákmányoló prostitúciót, és a vele együtt járó, legtöbbször a nőket érintő további kizsákmányolásokat,
kutatások szerint növeli a szex-kereskedelmet, valamint a fizikai és szexuális erőszakot a prostitúció áldozataival szemben.
A szexuális kizsákmányolás nem szabadna, hogy bárki munkájává váljon!
 
Az ember teste nem eladó, mivel ez szembe megy a méltóságával. A szexualitás életünk legbensőségesebb része, így saját személyiségünknek, lelkünknek ártunk vele, ha áruba bocsátjuk testünket.
 
Bár az Amnesty, saját állítása szerint, az érintettek érdekében cselekszik, ahelyett, hogy támogatná a társadalom egyik leginkább kiszolgáltatott rétegét, a futtatóknak és ügyfeleknek kiszolgáltatott, testükkel kereskedő embereket, meg akarja szüntetni kizsákmányolóik büntethetőségét.
 
A prostitúció nemcsak, hogy önmagában is a szexuális kizsákmányolás egyik formája, hanem további kizsákmányolást is szül, mint pl. fizikai és szexuális erőszakot, szex-kereskedelmet, rablást. A teljes dekriminalizáció nem javít az egyenlőtlenségek feltételein, a visszaélések és az erőszak gyakoriságán, illetve az embertelen körülményeken sem, amelyek a prostitúció legtöbb formájában jelen vannak. Sőt, jogilag asszisztál hozzájuk!
 
Az Amnesty iránymutatása aláássa a prostitúcióban élő személyek emberi jogait, ezen felül büntetlenséget garantál a futtatóknak és a szexuális vásárlóknak, átnevezve őket „jó hírű szexuális üzleti vállalkozókká” és”tiszteletreméltó ügyfelekké”. A  prostitúció rendszerében többségében nők kerülnek forgalomba és válnak szexuális árucikké. Ennek teljes dekriminalizálása lehetetlennél teszi a felelősségre vonást, és a kiszolgáltatott rétegekre mond nemet, jogi keretet adva kizsákmányolásuknak.
 
A prostitúció teljes dekriminalizációja helyett nagyobb társadalmi támogatást, a társadalmi kirekesztés csökkentését lenne szükséges elősegíteni a prostitúció áldozatai felé, kimenteni őket, és megteremteni a feltételeket jövőbeli boldogulásukhoz, biztonságukhoz.
 
http://www.citizengo.org/hu/sc/34932-az-amnesty-ne-stricik-erdekeit-vedje-noamnestyforpimps

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top