Close

Fesztiválok és gasztroélmények a Közép-Dunántúlon

A közép-dunántúli régió nyolc fesztiválja mutatkozott be a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága és a régió turisztikai programgazdái által tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Opera Caféban.

Glázer Tamás, az Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte, hogy a Gasztroélmények Évében összekapcsolják a kultúrát és a gasztronómiát. Ez különösen hangsúlyos a Közép-dunántúli régióban, ahol számos önálló vonzerővel bíró nagyszabású rendezvény és egyre nagyobb számú kiváló étterem várja a vendégeket. Mint fogalmazott, a régió fesztiváljainak és gasztronómiai kínálatának közös népszerűsítése, az együttes szakmai fellépés szükséges ahhoz, hogy további kedvező eredményeket tudjon felmutatni a régió. A térségben tavaly több mint egymillió vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken, ami három százalékkal több, mint az előző évben. Mind a külföldi, mind pedig a belföldi vendégéjszakák száma nőtt, és ez a kedvező tendencia idén is folytatódott: az év első két hónapjában 9,5 százalékkal több külföldi és 3,4 százalékkal több belföldi vendéget fogadtak a régió kereskedelmi szálláshelyei.
Glázer Tamás szerint a régióban zajló rendezvények az elő- és az utószezonban is sok a látogatót vonzanak. A felmérések szerint a hazai fesztiválok, rendezvények döntő része a nyári hónapokban zajlik, harmada esik a tavaszi, negyede pedig az őszi időszakra.


Lencsés Tamara, az MT Zrt. regionális marketing igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a Velencei-tó mellett a régió leglátogatottabb városaiban, Székesfehérváron, Tatán és Veszprémben az üzleti turizmus jellemző. A mostani összefogással arra szeretnék ráirányitani a figyelmet, hogy szabadidős céllal, hétvégi úti célként is mindenképp érdemes felkeresni a Közép-Dunántúl városait is.

A nyolc rendezvény:
a Tatai Patara, Törökkori történelmi Fesztivál (Tata)
http://www.tataipatara.hu/index.php/hu/
az Etyeki Piknik rendezvénysorozat a Gesztrosétányon (Etyek)
www.etyekipiknik.hu
Thury György Emlékév – A Diadal Napja (Várpalota)
http://www.varpalota.hu/
KoncerTó Fesztivál komolyzenei fesztivál, könnyedén, (Velencei-tó)
www.velenceturizmus.hu
a VeszprémFest – Rozé, Rizling, és Jazz Napok (Veszprém)
http://www.veszpremfest.hu/
Székesfehérvári Királyi Napok – Koronázási Szertartásjáték (Székesfehérvár)  www.koronazas.hu;
Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál (Mór)
http://www.lambergkastely.hu
Stílusus Vidéki Éttermiség -SVÉT (Veszprém)
http://www.svet.hu/svet-veszprem/

A régió fesztiváljairól, látnivalóiról és szolgáltatásairól a Magyar Turizmus Zrt. regionális honlapja a  http://itthon.hu/kozepdunantul szolgál további információval.
A www.gasztroelmeny.hu címen elérhető új, háromnyelvű, dinamikus weboldalon pedig Magyarország legteljesebb gasztronómiai eseménynaptárja található meg, benne a Közép-dunántúli régió eseményeivel.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top