Close

Kóstolj bele a tavaszba!

A Magyar Turizmus Zrt. új kampányt indít a belföldi turizmus élénkítésére. A Kóstolj bele a tavaszba! elnevezésű programsorozat a nemzeti marketingtársaság által meghirdetett Gasztroélmények Éve 2016 második kiemelt eseménye.

Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy míg a tematikus év nyitányát, a Torkos Csütörtök elnevezésű népszerű keresletélénkítő akciót az idén már tizenegyedik alkalommal tartották meg, addig a „Kóstolj bele a tavaszba!” akció- és programsorozatot először szervezik meg. Az április 21. és 24. közötti akcióban mindenkit kirándulásra és természetjárásra buzdítanak, amit szabadban főzéssel tesznek vonzóbbá. Mindehhez speciális program- és szállásajánlatokat gyűjtöttek országszerte, amelyek között mindenki megtalálhatja az érdeklődéséhez és ízléséhez illőt. Az.itthon.hu portálon az egész akcióról elérhető minden fontos információ, program- és szállásajánlat.
A Kóstolj bele a tavaszba! programsorozathoz három környezetbarát és hagyományőrző esemény, és jeles nap is kapcsolódik: a Föld napja, a Tájházak napja és a Szent György-nap.
Április 22-én, pénteken a Föld napja alkalmából lesznek programok országszerte. A nemzetközi eseménynek minden évben két központi témája van. Az idén az éghajlat és az étrendünk körül forognak a Föld napja eseményei, túrái, előadásai. Terítéken lesz a bab, a borsó és a lencse is, minthogy 2016 a Hüvelyesek Nemzetközi Éve.
Április 23-ra esik idén a Tájházak napja, ami szorosan kapcsolódik a Szent György-naphoz, hiszen a hozzá legközelebb eső hétvégén rendezik meg. A Tájházak napján felelevenítik a Szent György napi hagyományokat a hazai skanzenekben, lesznek klasszikus népi ételek, szabadban főzés, beüzemelik a régi kemencéket, lesznek vásárok és a helyi népi mesterségek, népzenés táncmulatságok is megelevenednek.


Április 24-én, hagyomány szerint Szent György-napján az állatokat először hajtják ki a legelőre. Európa sok országában is ezt a napot tartották a tavasz kezdetének. Magyarországon több népszokás is kapcsolódik e naphoz, például az állatokat zöld ággal hajtották ki, amihez a termékenységet kötötték, vagy füstön hajtották át, hogy elkerülje őket a baj. Ezen a napon a mezőgazdasággal, az állattartással kapcsolatos programok lesznek: így lovas ünnep, juhászverseny, kihajtási ünnep rengeteg háziállattal.  


Szöveg és kép: Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top