Close

Fogyni bármi áron?

fogyas

Úgy vettem észre, hogy a fogyókúrás tippek az internetet és az újságokat is ellepték már. Minden ezzel van tele. Mert hát ki ne szeretne tökéletes alakot akár 1 hét alatt, vagy ki ne szeretne feszülő izmokat 1 hónap alatt. Az internet és különböző újságok is tele vannak különböző fogyókúrákkal és…csodaszerekkel, amikkel szerintük leadod az összes felesleget. Bár ezek mind tök jól hangzanak, a valóságban ezek közül egyik sem működik!

Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki azt mondta, hogy ő 1 hónap alatt leadott nagy mennyiségű súlyt és nem szedett vissza semmit. Igaz ezekkel a fogyókúrákakl lehet fogyni, de ahogy abbahagyod a koplalást megjelenik a jojo effektus és máris 2x, rosszabb esetben 3x annyi jön vissza. Mindezt tapasztalatból mondom. Én magam is olyan ember vagyok, aki nem szeret várni és szerintem a fogyással kapcsolatban a legtöbb ember így van ezzel. Mindenki rövid idő alatt szeretné elérni a tökéletes alakot. És mindenki akkor jön rá, hogy diétázni kellene, mikor jön a nyár, a strandidőszak és az emberek szeretnék mutogatni, hogy nekik milyen jó alakjuk van és/vagy milyen izmosak. A fogyáshoz idő kell, nagyon sok idő persze ez attól is függ, hogy mennyi kg-tól szeretnénk megszabadulni.

Természetesen elhanyagolható az egészséges táplálkozás (napi 1 kocka étcsoki maximum… de azt is csak akkor, ha sokat mozogtatok aznap), a napi 3 liter víz és a sok mozgás. A mozgás mindennek az alapja. Ez lehet bármilyen jellegű. Elmehetsz a Budai várba sétálni pár órát vagy lemehetsz a barátaiddal sportolni. De ha már annyi idős vagy és szeretnél pénzt keresni, akkor gondolom azzal nem mondok újat, hogy a munka is fogyaszt. Természetesen akkor, ha nem számítógépet püfölsz, attól maximum az ujjaid erősödnek. Így összekötöd a kellemeset a hasznossal. Mert ha olyan munkahelyed van, ahol élvezed a munkát és eleget mozogsz ott, akkor pénzt keresel, élvezed, amit csinálsz és a napi mozgásodat is letudtad. De ha nem szeretsz kijárkálni vagy éppen tél van és a sarki kisboltba sincs kedved lemenni olyan hideg van, akkor ajánlani tudom a szobabiciklit.
10-15 ezer forint körül már tudsz venni egyet használtan. Én azt ajánlom, hogy tekerj rajta napi minimum 45 percet, 3-4-es nehézségi fokon, min. 25-30 km/h sebeséggel. Én napi egy órát szoktam tekerni, 3-as nehézségi fokon és átlagosan 30-33 km/h sebeséggel. És ezzel elégetek 700 kalóriát. De nagyon fontos az, hogy az étrendedhez igazítsd a mozgásodat. Akkor fogsz fogyni, ha több kalóriát égetsz el, mint amennyit beviszel.
A csokikat és egyéb bűnbe ejtő kajákat felejtsd el egy időre, mert ezek mind rengeteg kalóriát tartalmaznak. Érdemes mindig megnézni a csomagoláson, hogy mennyi kalóriát tartalmaz az adott termék. Itt egy példa: 100 gramm táblás Milka csokiban 556 kcal van és nagy mennyiségben található benne szénhidrát és zsír és csak nagyon kevés fehérjét tartalmaz.

A fehérje az izomépítéshez kell és azért, hogy a diétád alatt a szervezeted a zsírt bontsa le, ne pedig az izmokat. Azt ajánlom, hogy a diétád tartalmazzon fehérjében gazdag ételeket, zöldséget (én nem szeretem őket, de aki szereti annak hajrá!) és gyümölcsöt. De óvatosan a gyümölcsökkel mert némelyikük, nagyon sok gyümölcscukrot tartalmaz és azok bizony nem jó hatással vannak a diétádra. Szóval csak mértékkel!
A tojás nagyon sok fehérjét tartalmaz, főleg ha nyersen felvered és megiszod minden izesítés nélkül. Én próbáltam és semmi íze nincs, szóval nem kell tőle félni. Kicsit furcsa érzés, mert természetesen sűrűbb, mint a víz vagy bármelyik másik ital. De ha nem győztelek meg, hogy mostantól minden napod nyerstojással kezd, akkor fogj egy serpenyőt, külön tálban verj fel pár tojást tegyél bele kis vegetát, keverd össze, kis olívaolajat tegyél a serpenyőbe (épp annyit, hogy jusson az egész serpenyőbe, de azért ne ússzon benne), gyújtsd be a gázt és tedd rá a serpenyőt benne az olajjal. Néhány mp. múlva már bele is öntheted a tojást. Forgasd át többször, hogy sehol ne maradjon nyers. Tedd ki egy tányérba és kész van a fehérjedús reggelid/előreggelid/tízóraid/ebéded/uzsonnád (vacsorára inkább gyümölcsöt egyél).
Vagy egy másik étel, amit mellesleg én imádok. Csirkelmell rizzsel. Tökéletes ebéd és tele van fehérjével. Én azt ajánlom, hogy keverj össze kevés olajat mustárral, vegetával és frissen vágott bazsalikommal, alalposan kend be a csirkemell szeleteket és hagyd pihenni 10 percig. Kevés olajon néhány perc alatt átsütöd, és máris kész van az ebéded. Ha nem a kedvenceid közé tartozik a rizs, akkor eheted valamilyen salátával.

Van egy dolog, amire azt mondom, hogy soha de SOHA ne egyétek. Igen, ez nem más, mint a fehérjepor. Tudom nagyon menőn néz ki, ha nagy izmaitok vannak (ez fiúknak szól, meg olyan lányoknak akik fiúnak érzik magukat), de higgyétek el, hogy az ott nem igazi izom. A fehérjepor fepuffasztja az izmokat és úgy fogtok kinézni, mint egy Michelin emberke. És ahogy leálltok a szedésével, az izmaitok össze fognak esni és az egy nagyon csúnya látvány.
Arról nem is beszélve, hogy milyen hatása van mikor először eszed. Legalábbis én kidöltem tőle. Nagyon sok helyen olvastam erről, hogy fehérjepor így fehérjepor úgy tök jó izmos leszel, tudjátok ezek a kamuszövegek. Gondoltam miért ne próbálhatnám ki én is? Megrendeltem csoki izesítésben. Meg is jött, nagy örömmel bontom ki. Fogtam egy poharat, beletettem 1 mérőkanállal. Keverem, keverem hát elég érdekesen nézett ki és a szaga olyan volt, mint egy borzalmas, olcsó, semmi, noname kakaónak. Sikerült nagy küzdelmek árán elkevernek a vízben ezt a cuccot. Beleittam és akkor jutottam el arra a pontra, hogy én most megyek hányni. Már nem tudom elmondani milyen íze volt, de még most is, ha arra az ízre gondolok hányingerem lesz. Azt hiszitek csak ennyi? Még most jön a hab a tortán! Úgy tűnik a szervezetem nem örült nagyon, hogy én ilyen mindenki szerint tök jónak mondott cuccal tömöm. Olyan erős fejfájás és rosszullét jött rám, hogy a világomat nem tudtam. Minden bajom volt. Arról a fejfájásról beszélek, amikor azt érzed, mintha két oldalról nyomnák össze a fejed. Aludtam rá egyet és jobban lettem. Azóta is ott hever valahol a kamrában 1 kg csokis fehérjepor, amit valószínűleg hamarosan kiborítok a kukába. Lehet, hogy csak az én szervezetem reagált rá így, de engem nagyon elgondolkodtatott, hogy vajon mennyi kémiai anyag lehet benne, ha ilyen erős tüneteket okozott. Nem tudom, hogy képes valaki ilyeneket szedni nap mint nap, de én már az elsőnél kidőltem. Szóval szerintem ne a fehérjepor segítségével akarjatok fogyni vagy izmosodni. Mindkettő egy lassú folyamat, mindkettőhöz idő kell és kitartás. És ha betartod a diétád és eleget mozogsz, akkor biztosan el fogod érni a számodra tökéletes alakot. És mikor úgy érzed elérted azt, ami számodra tökéletes, akkor néha már ehetsz kis csokit vagy fagyit is., DE csak mértékkel, nehogy visszajöjjön az a sok kg, amit nagy küzdelmek árán leadtál.

Remélem tudtam segíteni! És várom a Te,a Ti véleményeteket is!

Turbék Kitti

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top