Close

Hiller: mondjon már valaki a kerítésnél jobbat!

Fotó: belfoldihirek.blogspot.hu

Hiller István szocialista politikus szerint közös európai uniós megoldásra lenne szükség az illegális bevándorlás kérdésében. Az ellenzéki politikus az InfoRádió kedd délutáni műsorában arról is beszélt: nem szereti a határon felállított kerítést, de nem hallott még annál jobbat.

„Nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat” – fogalmazott Hiller István a rádió honlapjára feltöltött felvétel tanúsága szerint. A parlament MSZP-s alelnöke hozzátette: magyarként és európaiként is szeretne egy olyan európai uniós közös megoldást támogatni, ami erre a problémára akár csak alternatív megoldást nyújt.
Arra a kérdésre, hogy az európai baloldalnak van-e egységes elképzelése a migrációra, azt mondta, szerinte nincs.
Úgy fogalmazott: „addig, amíg más ország határánál van a probléma, addig látok, hallok kijelentéseket, aztán amikor a migrációs hullám eléri a kijelentő politikus országhatárát is, akkor minthogyha a gyakorlat 36 órán belül megdöntené az addigi kijelentéseket”.
Hiller István szerint Európa hosszú távon akkor tud integrálni, ha az európai állampolgárok és „nem egyszerűen csak a politika egy szintje vállalkozik arra, hogy ezt akarja”.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top