Close

Ingyenes Képzés

TELEPÜLÉSI ENERGIAGAZDÁLKODÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Hogyan építsünk fel egy energiatudatos fejlesztési programot vagy projektet?
Milyen fejlesztési források állnak rendelkezésre?
Milyen gazdasági megtérüléssel lehet számolni?
Többek között ezekre kérdésekre kaphatnak választ az idén ősszel induló Energiatudatos Várostervezéscímű képzésünkön.
 
A képzés célja, hogy a településtervezők és -fejlesztők számára komplex áttekintést adjon a térségi és települési szintű energiatervezésről, és bemutassa az energiagazdálkodás lépéseit és elemeit. A résztvevők így átfogó elméleti és kézzelfogható gyakorlati útmutatást kapnak arról, hogy milyen intézkedések szükségesek – a tervezési dokumentumoktól kezdve, az épületenergetikán és közlekedésen keresztül egészen a hatékony projektmenedzsmentig és finanszírozási lehetőségekigegy település fenntartható és integrált energiagazdálkodásához.

 

Miért érdemes részt venni a képzésen?

 
A képzés legfőbb vezérelve, hogy az energiagazdálkodás nem állhat meg az épületek szintjén. Amennyiben a helyi klímatervezés és az energiagazdálkodás terén valóban hatásos intézkedéseket, fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani, akkor összetetten, stratégiai szinten kell gondolkoznunk és cselekednünk. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az energiatudatos beavatkozásoknak a településtervezés, valamint -fejlesztés szerves részévé kell válnia. Az így létrehozott integrált intézkedések amellett, hogy anyagi megtérülést és pénzügyi hasznot eredményeznek, hozzájárulnak a település környezeti fenntarthatóságához ésklímatudatosságához.
 
Kiknek szól a képzés?
 
Képzésünkre elsősorban regionális és várostervezőket, településfejlesztéssel, önkormányzati gazdálkodással foglalkozó szakembereket, energetikusokat, valamint minisztériumok, háttérintézmények területés településtervezéssel, fejlesztéssel, környezeti kérdésekkel foglalkozó tisztviselőit várjuk. De örömmel fogadjuk a társszakterületről érkezőket is!
A képzés ingyenes, de a résztvevők száma limitált, ezért regisztráció szükséges. Emellett részvételért MÉK kreditpont jár.

További részletek (időpontok, tanmenet és regisztráció) hamarosan!

 
Magyar Urbanisztikai Tudásközpont

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top