Close

Orbán küldöttség élén Kazahsztánba utazott

Kazahsztán fővárosa Asztana

A NOL és a hvg.hu elnevezésű internetes újságok jelentették, hogy hatalmas különgéppel utazott el Orbán Viktor miniszterelnök Asztanába, Kazahsztán fővárosába. Elkísérte őt egy mintegy 100 főből álló küldöttség. Az említett újságok csak két kérdést tettek fel a miniszterelnöki utazással kapcsolatban, szerencsére könnyű kérdésekről van szó, ezeket megválaszolhatjuk most rögtön.

Az első kérdés úgy hangzott, mennyibe került a gép bérlése? Nos a gép bérlése nyilván annyiba került, mint amennyit egy ilyen gépért egy ekkora útra fizetni kell. A második kérdés pedig az volt, ki fogja fizetni az utat? Az utat a miniszterelnöki hivatal fogja fizetni. Remélem a válaszaimtól megnyugodtak az érdeklődők.

Részlet egy kazah várostervbőlNéhány érdekesebb kérdést azonban valóban szükséges feltenni az utazás kapcsán. A jelenlegi 167 millió dolláros exportunkat sikerülhet-e újra a 2008-as 404 millió dolláros szintre fejleszteni? Jót vagy rosszat jelent, hogy importunk csak 40 millió dollárt ért el, a 2008-as 111 millió dollárral szemben? Készen állunk-e baromfi, marha, juhhúst exportálni Kazahsztánba? Van-e árualapunk és kapacitásunk feldolgozott hústermékeket szállítani? Szóba jöhet-e egyéb mezőgazdasági termékek Kazahsztánba szállítása? Szállíthatnánk-e dobozos üdítőitalokat? Szállíthatnánk-e tejet?

Kazahsztán AsztanaRészt vállalhatunk-e kazah műszaki szakemberek képzésében Magyarországon? Szállíthatunk-e komplett feldolgozó üzemeket Kazahsztánba, kezelő vagy betanító személyzettel együtt? Eladhatjuk-e Kazahsztánba a nagy mennyiségben rendelkezésre álló mezőgazdasági termelési ismereteinket? Elutazhatna-e egyszer egy NOL és egy hvg.hu által delegált újságíró is Kazahsztánba? Remélem ezekre a kérdésekre is kapunk választ hamarosan.

Földi Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top