Close

Együtt az elvtársak: Ciprasz és Gysi

Ciprasz és Gysi

Ciprasz és Gysi

Alexisz Ciprasz görög kormányfő, miután hét órán át targyalt Angela Merkel német kormányfővel hétfőn, találkozott kommunista elvtársával, Ulbricht, Krenz és a többi keletnémet kommunista vezető utódjával Gregor Gysivel. Gysi a német Bundestagban a baloldal frakcióvezetője.

 

Láthatóan jókedvű hangulatban múlt az idő. Miközben Görgország képtelen a megfelelő adó-, bér-, és költségvetési reformok bevezetésére, Ciprasz felvetette, hogy Németország a náci időkből, mai pénzre átszámítva sok tíz milliárd euro jóvátétellel tartozik Görögországnak. A görögök ezt olyan komolyan gondolják, hogy a görög pénzügyminiszter azzal fenyegetőzik, hogy az adósságot a görögországi német vállalatokon vasalja be erőszakkal. Gysi kiszámolta, szerinte a görögök talán 11 milliárd eurora formálhatnának igényt.

A Zeit Online német hírportál közölte az athéni To Vima értesülését, eszerint az összeg, amellyel Németország Görögországnak jóvátételként tartozik, körülbelül 269 és 332 milliárd euro között van. Másképpen kifejezve, a görögök kész ideológiával rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi mintegy 315 milliárd euros államadósságot miért nem szeretnék visszafizetni az Európai Uniónak és Németországnak. Ügyes!

Földi Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top