Close

Elhunyt Petykó Ágnes, a Magyar Rádió egykori ungvári tudósítója

Ungvár – Meghalt szerdán, hatvankét éves korában Petykó Ágnes nyugalmazott kárpátaljai újságíró, a Magyar Rádió egykori ungvári tudósítója, akit hosszú súlyos betegség után Magyarországon ért a halál – közölték az MTI-vel az elhunyt volt munkatársai.

Petykó Ágnes 1952. március 17-én született Ungváron. Iskolai tanulmányait követően az Ungvári Állami Egyetem filológiai karán szerzett magyar bölcsészdiplomát. 1975-től 2010-ig a Kárpátalja Megyei Állami Televízió- és Rádiótársaság magyar főszerkesztőségének munkatársaként dolgozott. A Kossuth Rádiót a rendszerváltozástól kezdve 17 éven át tudósította Ungvárról. A Határok nélkül című műsornak az indulásakor lett a munkatársa. A 2001-ben létrehozott Kárpát-medencei rádiós tudósítói hálózatnak 2008-ig ő volt a kárpátaljai tagja. 

A kárpátaljai magyarság sorsdöntő eseményeiről, mindennapjairól, a hétköznapi emberek küzdelmeiről, a nemzeti identitás kérdéseiről, a történelmi egyházak, a hagyományok és a magyar kultúra megtartó erejéről Petykó Ágnes több ezer riportot, összeállítást, interjút, tudósítást készített a Határok nélkül és más rádióműsorok hallgatói számára. 
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top