Close

Száz jordán diák vesz részt a pécsi egyetem előkészítő kurzusán

Magyarországi felsőoktatási intézményekbe felvételiző mintegy száz jordán diáknak indított felkészítő kurzust a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn.
    Kolos Lilla, a PTE Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központ angol előkészítő programjának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a Stipendium Hungaricum-ösztöndíjas fiatalok 600 órás kurzuson vesznek részt.

    Hozzátette: a diákok jövő év május végéig általános és akadémiai angol nyelvet tanulnak, szakmai előadásokat hallgathatnak és segítik őket a felvételire való felkészülésben.
    Kitért arra, hogy a résztvevők többsége az orvosi kar angol nyelvű képzései iránt érdeklődik, egyben reményét fejezte ki, hogy közülük 2015 őszétől minél többen a PTE-n tanulnak tovább.
    Bódis József, a PTE rektora a felsőoktatási intézmény és a pécsi önkormányzat együttműködésének eredményeként a közelmúltban létrehozott, előképzések szervezésére és egyebek mellett a külföldi hallgatók adminisztrációs ügyeinek intézésére létrejött nemzetközi képzési és innovációs központ átadásakor azt mondta: az egyetem stratégiai célkitűzése a külföldi hallgatók létszámának növelése, az ehhez szükséges szolgáltatási rendszer folyamatos fejlesztése.
    Rámutatott, az egyetemnek ma mintegy 400-zal több külföldi hallgatója van, mint az előző tanévben, s minden esély megvan rá, hogy a számuk tovább növekedjen.
    A PTE hétfői tájékoztatása szerint az egyetem mintegy 22 ezer hallgatója közül jelenleg 2283 külföldi. Ők 84 ország állampolgárai, döntő többségük az orvosi karon tanul.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top