Close

Bajor Gizi Szalon néven új játszóhely nyílik a Nemzeti Színházban

Budapest, 2014. október 24., csütörtök (MTI) – Bajor Gizi Szalon néven új játszóhely nyílik november végén a Nemzeti Színházban; az új színpadon Udvaros Dorottya, Voith Ági és Bodrogi Gyula estjeit láthatják a nézők az évad első felében.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Nemzeti Színház nagyszínpadi nézőterének átalakításával együtt nyáron a negyedik emeleten kialakították ki a pódiumszínpadot – olvasható a színház honlapján.
Az eredetileg jelmezmúzeumnak tervezett, majd próbateremként használt helyen kialakított Bajor Gizi Szalon a nagyszínpad, a Gobbi Hilda Színpad és a Kaszás Attila Terem után a teátrum legkisebb játszóhelye lesz.
A tervek szerint a Nemzeti Színház szalonja a művészek személyesebb megnyilvánulásainak ad majd teret. A teátrum művészeinek egy-két szereplős kamara-előadása, szobaszínházi produkciója, előadóestje látható majd a helyszínen, valamint kisebb koncertek, közönségtalálkozók, beszélgetések, folyóirat-bemutatók kaphatnak helyet.
A Bajor Gizi Szalon Udvaros Dorottya estjével nyílik, akinek produkcióját november 21-én láthatja először a közönség. A színésznő Marguerite Duras kisregényének színpadi adaptációját, a Nyáron, este fél tizenegykor című darabot mutatja be, az előadás alcíme Egy szerelmi gyilkosság története. 
A Nemzeti Színházban a műből most készülő drámában a Maria szerepét alakító Udvaros Dorottya mellett Gitárosként a zeneszerző Petz Bálint lép színpadra. A színpadi változatot Kürti György fordítása alapján az előadás rendezője, Vörös Róbert írta.
A Bajor Gizi Szalon következő fellépője december 11-én és 21-én Bodrogi Gyula és Voith Ági lesz. A művészek az együtt eltöltött évek színdarabjaiból, dalaiból mutatnak be előadást.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top