Close

Elhunyt Bősze Sándor, a Somogy Megyei Levéltár igazgatója

Kaposvár, 2014. október 16., csütörtök (MTI) – Elhunyt Bősze Sándor, a Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltárának igazgatója – tudatta a kaposvári székhelyű intézmény csütörtökön a honlapján.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Kaposváron született bölcsészdoktor 57 éves korában, hosszan tartó súlyos betegségben halt meg. 
Bősze Sándor 1975-tól a Somogy Megyei Levéltár munkatársa, levéltári könyvtárosa, levéltárosa, főlevéltárosa, 1998-tól az intézmény igazgatója volt. 

Fő szakmai kutatási területe a modern kor, és azon belül is meghatározó a civil társadalomszerveződés, az egyesületi élet kutatása.
Jelentős szakmai, közéleti szerepet és feladatokat vállalt, tagja volt a Magyar Levéltárosok Egyesülete választmányának, az egykori Önkormányzati Levéltárak Tanácsa Elnökségének, a Somogy megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnökségének, a Mogersdorf Nemzetközi Kultúrtörténeti Szimpózium szervezőbizottságának. Intenzív szakmai kapcsolatokat épített ki a horvátországi levéltárakkal, nemzetközi együttműködés keretében több mint egy évtizede szervezője, aktív résztvevője volt a Rijekai Történeti Levéltár dualizmus kori iratanyaga rendezésének.
Bősze Sándort a Magyar Nemzeti Levéltár saját halottjának tekinti, a temetéséről később intézkednek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top