Close

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjakra

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra a 2014/15-ös tanév tavaszi és a 2015/16-os őszi félévére. Az önkormányzati ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása az esélyteremtés érdekében.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján közzétett tájékoztató szerint az ösztöndíjra hátrányos helyzetű hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozatosként alap- vagy osztatlan képzésen, mesterképzésen vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésen tanulnak, finanszírozási formától függetlenül.
    
A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű, a felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.
    
A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.
    
Évente több mint 34 ezer pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2,45 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top