Close

Megjelenik az I. Építészeti Nemzeti Szalon katalógusa

Augusztus 20-án jelenik meg a Műcsarnokban látható I. Építészeti Nemzeti Szalon katalógusa, amelyet az intézmény ezen a napon kedvezménnyel árusít.

A Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával megvalósult I. Építészeti Nemzeti Szalonon több mint 200 épület és tervezői vonulnak fel, és adnak ízelítőt napjaink és a közelmúlt magyar építészetéből, makettek, óriásnyomatok, filmek, tervek és egyéb műalkotások, illetve dokumentációk révén – tájékoztatta az MTI-t a Műcsarnok.

A kortárs magyar építészet változatosságát bemutatni kívánó tárlat olyan tematikus egységek mentén reprezentálja az elmúlt 15 év magyar építészeinek munkáit, mint az újornamentika és díszítőhagyomány, az újragondolt épületek, a mérnök-építészeti létesítmények, az építészet kapcsolata a belsőépítészettel és a társművészetekkel, a főépítészek víziói, de hangsúlyos szerepet kap a tájépítészet és az építészoktatás is.

A most megjelenő, több mint 500 oldalas magyar-angol nyelvű katalógus felöleli a kiállításban megjelenő épületek és építészeti teljesítmények teljességét, áttekintést biztosítva így a hazai építészet közelmúltjára. A kötetet a kiállításon is szereplő több száz színes fotó illusztrálja, a magyar építészeti fotózás legkiválóbbjainak közreműködésével.

A kötet öt bevezető tanulmánya – a kiállítás kurátora, Szegő György, valamint Sulyok Miklós, Golda János, Radványi György és Sylvester Ádám írásai – a kortárs építészet irányzatainak, jeles képviselőinek bemutatásán túl történeti kontextusba ágyazzák napjaink építészetének kérdéseit, a szocreál örökségétől az újornamentikáig – közölte a Műcsarnok. A reprezentatív kiadványt augusztus 20-án 1000 forintos kedvezménnyel árusítja a Műcsarnok könyvesboltja, és ezen a napon a kiállítás is ingyenesen látogatható.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top