Close

A Werk Film Akadémia bemutatója

Werk Akadémia évzáró 2013

2014. június 20-án 19 órától a 7 éves Werk Film Akadémia a Toldi moziban mutatja be az idei év vizsgafilmjeit. Az immáron hagyománynak számító, minden évben megszervezett, friss munkákat felvonultató esemény több száz érdeklődőt vonz. Idén a Werk 8 filmje mellett a berlini Kelle Filmakadémia hallgatói is bemutatkoznak vizsgafilmjeikkel.
 

Budapest meghitt helyszínei, az emberi kapcsolatok fonák helyzetei, kifacsart állásinterjú, fordított férfi-nő viszony – a Werk Film Akadémia idei filmtermése ismét tükröt tart nekünk. Friss, őszinte, bátor, mert szokatlan és formabontó etűdök ezek, méltóak az immár 7 éves fennállását ünneplő werkes filmes képzés hagyományaihoz. 
A Werk Film Akadémia sikerének titka, hogy az I am Film-mel való szakmai együttműködés keretében több százezer forinttal támogatja másodéves, tehát haladó filmeseinek vizsgafilmjeit, ami példa nélküli a magyar filmes oktatásban.
A werkesek már első évben is a legmodernebb technikával rendelkező hazai stúdiókban gyakorolhatják a szakmát, közös „próbamunkákon” keresztül tanulják meg a gyártási folyamat különböző szakaszait. A most bemutatandó nyolc vizsgafilm a szokott professzionális színvonalat hozza, helyenként profi szereplőkkel. A Werk vizsgafilmjeinek bemutatója mindig óriási figyelemmel kísért eseménye a budapesti kulturális életnek.
 
Idén külön érdekességnek ígérkezik a berlini Kelle Filmakadémia három filmjének bemutatója. A Werk együttműködő partnere idén szeptemberben Berlinben mutatja be a Werk Film Akadémia eddigi legjobb filmjeit.
A Werk Film Akadémia vezető tanárai: Almási Tamás, Csernai Judith, Hargittai László, Janisch Attila, Kovács M. András, Réz András, az Akadémia művészeti vezetője, Szalai András, Tímár Péter, Zákonyi Tamás és még sokan mások.
Az eseményen 18 órától diplomaosztót tartanak a 2013/14-es évfolyam számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top