Close

Ma kezdődik a Keresztény Színházi Fesztivál

Szabó Magda Az a szép, fényes nap című történelmi játékának bemutató előadásával kezdődik ma az első Keresztény Színházi Fesztivál, a budapesti Újszínház hagyományteremtő rendezvénye.

    A fesztivál két helyszínen, az Újszínházban és terézvárosi Avilai Szent Teréz-templomban várja az érdeklődőket egy héten át színházi előadásokkal, koncertekkel, beszélgetésekkel és kiállítással.
     A Kerényi Imre rendezte premierdarab előtt szentmisét és ünnepélyes megnyitót tartanak, emellett felavatják azt a keresztet, amelyet Nagy Kristóf fafaragó művész külön erre az alkalomra készített.
    A fesztivál programjában szerepel egyebek mellett Kocsis István Árva Bethlen Kata, Pozsgai Zsolt Szeretlek, Faust!, Sík Sándor István király és Nyirő József Jézusfaragó ember című alkotása. Az érdeklődők megtekinthetik az egri Gárdonyi Géza Színház A fény éjszakája című előadását és a Veszprémi Petőfi Színház felolvasó színházát Római triptichon címmel.
    T.S. Eliot Gyilkosság a székesegyházban című darabját a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata adja elő a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templomban Vidnyánszky Attila rendezésében. További kuriózumnak számít a madridi Teatro Tyl Tyl vendégszereplése, a spanyol társulat hangszínházi produkcióval érkezik Magyarországra.
    A fesztiválon fellép Sebestyén Márta, a nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara, Dinnyés József, a Kecskés Együttes és Petrás Mária népdalénekes, kerámiaművész, akinek kiállítása is látható a rendezvényen. Szakralitás a művészetben címmel beszélgetést is tartanak az Újszínházban.
     A fesztivál fővédnöke Böjte Csaba, az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója és Tarlós István főpolgármester.

 

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top