Close

Budapest Márka címet kaptak egészségipari vállalkozások

Budapest Márka címet kaptak egészségipari high-tech vállalkozások, a díjakat csütörtökön adta át Szentes Tamás főpolgármester-helyettes – közölte a Budapest portál.

A Fővárosi Közgyűlés az orvostechnológia és az élettudományok területén tevékenykedő cégeknek adományozta az elismerést: a 77 Elektronikai Kft., a Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft., a Medicor Elektronika Zrt., a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ és a Fermentia Mikrobiológiai Kft. vehette át a díjat.

Szentes Tamás – a budapest.hu beszámolója szerint – az ünnepélyes átadáson szólt arról, hogy az elismerésben részesülő egészségipari szereplők között van, amelyik évtizedes, évszázados előzményekre tekint vissza, van amelyik a jól képzett magyar szakemberek innovatív képességeire alapozva indult, és olyan is akad, amelyik az orvostudomány legújabb vívmányait teszi hozzáférhetővé a magyar embereknek.

Budapest elismeréssel adózik teljesítményük előtt, és bízunk benne, hogy a város jó hírét öregbítik a jövőben is – mondta a főpolgármester-helyettes.

A 77 Elektronika Kft. négytagú budapesti családi vállalkozásként alakult, ma már több mint négyszáz embert foglalkoztat. Éves árbevétele az induláskor hatszázezer forint volt, idén előreláthatólag meghaladja a tizennégy milliárdot. A száz százalékban magyar tulajdonú cég több mint huszonöt éve fejleszt és gyárt világszínvonalú orvosdiagnosztikai eszközöket.

A Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft. 1990 óta foglalkozik nukleáris medicinán alapuló diagnosztikai és kutatási célú készülékek fejlesztésével és kivitelezésével. A Mediso termékei a világ minden kontinensén jelen vannak, képalkotó rendszereik több mint kilencven országban, száz kutatóközpontban és ezer kórházban vannak használatban.

A Medicor márkanév a nyolcvanéves múltra visszatekintő magyar orvostechnológiai iparágat reprezentálja a világban. A Medicor Elektronika Zrt. kiemelkedő eredményeket ért el az újszülött-gyógyászati technológiák területén.

A KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ a daganatos betegek személyre szabott, célzott kezeléséhez szükséges molekuláris diagnosztikai és bioinformatikai szolgáltatásokkal foglalkozik.

A Fermentia Kft. fő profilja mikrobiológiai termékek gyártása, valamint korszerű ipari biotechnológiai folyamatok fejlesztése. A cég részt vesz a hazai biomérnöki és egyéb biotechnológiai képzésekben, így támogatva számos egyetem munkáját.

A budapest.hu írásában az is olvasható, hogy szintén megkapta a Budapest Márka elismerést a rendezvénynek helyet adó Városliget Café & Bar 1895 is.

A Budapest Márka elismerést a Fővárosi Közgyűlés 2013-ban alapította azzal a céllal, hogy összegyűjtsék azokat az értékeket és értékteremtő tevékenységeket a fővárosban, amelyek elviszik Budapest jó hírnevét az ország határain belül és túl. A közgyűlés tagjai tesznek javaslatot, hogy a fővárosban előállított magas színvonalú termékek, szolgáltatások, közszolgáltatások és művészi teljesítmények közül melyek kapják meg a címet.

Az elismerésben részesülő jogosulttá válik a Budapest Márka-embléma használatára a kiemelkedőnek minősített szolgáltatás, termék, művészeti tevékenység kommunikációja és marketingje során.

A cím korábbi kitüntetettjei közé tartozik a vendéglátóhelyek közül a XVIII. kerületben működő Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda és Étterem, a csepeli Rizmajer Kézműves Sörfőzde és Sörház, valamint a Gerbeaud Cukrászda, az Onyx Étterem, a DiVin Porcello Sonkabár és Étterem és a Csalogány 26 Étterem is. Legutóbb a Zöld Sziget Budapest startup vállalkozás kapott ilyen elismerést – olvasható a budapest.hu oldalon.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top