Close

Egységben a mobilerő

Jövőre, az EU által tavaly megszavazott döntés értelmében, egységes mobiltöltőket fognak gyártani. Az indítványt az összes nagy gyártó (Motorola, Apple, LG, NEC, Qualcomm, RIM, Samsung, SonyEricsson, Nokia, Huawei, Texas Instruments) elfogadta.

Az Európai Unió tavaly júniusban szavazta meg ezt az újítást, így az üzletekben 2011-től már töltő nélkül lesznek beszerezhetőek a mobiltelefonok. A megegyezés értelmében létrehoznak egy normát, ami szerint az új mobilkészülékeknek a standard micro-USB bemenetet kell használniuk a töltők és a mobilok közti kompatibilitása érdekében.

 

Ez azon telefonok esetében lesz használható, melyeken van mikro USB kimenet. A régebbi modellek, amik nem rendelkeznek ezzel a csatlakozóval, a továbbiakban is csak a saját töltőjükkel fognak működni. Ez nem csak technikai, de környezetvédelmi szempontból is forradalmi újítás, mivel a telefonok ezen része, veszélyes hulladéknak minősül. Évente több ezret dobunk ki a feleslegesség vált tartozékokból. Sőt még a felhasználók is jól járnak. A jövőben nem kell pánikba esni, ha a munkahelyen, vagy esetleg házibuliban merülünk le, hisz bárki kölcsön tudja adni saját töltőjét, akkor is, ha nem egy mobilmárkát képviselünk. Ha a térerő nem is fogja az embert támogatni mindig, a töltők igen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top