Ring Magazin

Csütörtök, 2018. Október 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Egészség Haladékot kaptak az amerikai munkáltatók az egészségügyi reform végrehajtására

Haladékot kaptak az amerikai munkáltatók az egészségügyi reform végrehajtására

E-mail Nyomtatás PDF

Az amerikai kormány hétfőn közölte, hogy haladékot ad a munkáltatóknak az egészségügyi törvény rendelkezéseinek végrehajtására.

    Az 50-99 főt foglalkozató középvállatok esetében a jövő év helyett csak 2016-tól kell majd bevezetni munkáltató által szavatolt kötelező egészségbiztosítást. A nagyobb vállalatok esetében a korábbi 95 százalék helyett csak a teljes állású alkalmazottak 70 százalékát kell biztosítani 2015-től. Az arány 2016-tól tovább emelkedik majd.
    Az 50 fősnél kisebb cégek esetében az Obamacare néven ismertté vált törvény nem ír elő kötelező munkáltatói egészségbiztosítást. A CNN Money szerint az Egyesült Államokban a cégek 2-2 százaléka minősül közép-, illetve nagyvállalatnak.
    A bejelentés újabb halasztást jelent az Obamacare bevezetésében. Az eredeti tervek szerint a munkáltatóknak már az idei év kezdetétől kellene fizetniük az új rendszerű biztosítást, de tavaly júliusban egyéves haladékot kaptak.
    A halasztás ugyanakkor nem vonatkozik a magánszemélyekre, akiknek zömmel az év elejétől kezdve kell csatlakozniuk kell a biztosítási rendszerhez, függetlenül attól, hogy a munkáltatójuk ezt biztosítja-e vagy sem.

 

forrás: mti


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 966 vendég böngészi

bav logo kicsi banner