Close

Új egészségturisztikai szak a BKF-en

Egészségügyi szervező alapképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) a Semmelweis Egyetemmel (SE) együttműködésben.

Az MTI-hez eljuttatott BKF-közlemény szerint a szak a dinamikusan fejlődő egészségipar és az egészségturizmus komplex kihívásaira kíván választ adni. A képzés sajátossága, hogy több szakterület tudását adja át a hallgatóknak: a végzettek olyan szakemberek lesznek, akik egyszerre értik majd az orvost, a pénzügyi szakembert és a marketingest.

Az államilag finanszírozott levelező tagozatos képzés hét féléves. A tantárgyak között szerepel a bevezetés az egészségturizmusba, gyógy- és wellnessturizmus, az egészségturizmus fejlesztése, utazási irodai ismeretek. Szó lesz gasztronómiáról és reformtáplálkozásról, a rekreáció és fitness témaköréről, stresszkezelési eljárásokról.

Puczkó László, a BKF Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézet intézetvezetője szerint az egészségturizmus olyan terület, amelyben szakismeretek és készségek széles tárházával kell rendelkezniük az ott dolgozóknak. A BKF-nek az új együttműködés lehetőséget ad arra, hogy az egészségturizmus üzleti oldalát is bemutassa, és a kapcsolódó egészségturizmus menedzsment kihívásaira is felkészítse az egészségturizmus szervező szakirányon végzetteket.

Feith Helga, a SE Egészségtudományi Karának főiskolai docense a közlés szerint kiemelte: „az új egészségturizmus szervező szakirány olyan hallgatók számára nyújt vonzó alternatívát, akik nemcsak az egészségügy, hanem az egészségügy és az egészségturizmus üzleti, valamint turisztikai kapcsolódásai iránt is érdeklődnek”.

 

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top