Close

Debreceni szócsata az egészségügyről

Amikor a bukott baloldal az egészségügy nehézségeit látja, saját bukott politikájának bizonyítványát láthatja.  A szocialisták kormányzásuk alatt tönkretették az egészségügyet. A kórházak azért fuldokolnak még ma is az adósságban, mert a baloldal, ahogy az országot, a településeket, a családokat, úgy a kórházakat is eladósította, az egészségügyi dolgozók fizetését csökkentette. A szocialista Rónai György akkor egy szót sem szólt az egészségügy züllesztése ellen – reagált az MSZP-s politikus keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra a fideszes Pósán László.

A kormánypárti politikus szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormány százmilliárdokat vont el a kórházaktól, a betegellátásról, leépítette az egészségügyet, elüldözte a pályáról az ápolókat és az orvosokat.
Rónai György ekkor is hallgatott – írja a debreceni honatya.
Pósán úgy folytatja a közleményét, hogy ha rajtuk múlt volna, vizitdíjat és kórházi napi díjat kellene fizetni a betegeknek. A fideszes képviselő szerint a szocialista kormányzás rombolása után az egészségügy ma lábadozik, erősödik. Ma béremelés, adósságrendezés és fejlesztés zajlik az egészségügyben. A rendszerváltás óta legnagyobb, 300 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik az ágazatban. Ma az egészségügyi dolgozók munkáját fizetésemeléssel ismerjük el. Az egészségügy volt az első, ahol béremelési program indult. A tavalyi béremeléseket követően szeptemberben kapta meg minden fekvő- és járóbeteg-ellátásban dolgozó a 10-40 ezer forinttal magasabb fizetését januárig visszamenően.
A fiatal orvosok itt tartását ma rezidensösztöndíjak segítik, amelynek köszönhetően egyértelműen csökkent azon szakorvosjelöltek száma, akik külföldre mennének. Rónai György, aki orvos ezt is tudhatná. A kórházak, a mentőállomások sorra újulnak meg, 60 mentőállomás felújítása zajlik. A kormány 120 új mentőautót állított már munkába és további 200 új mentőautó beszerzése van folyamatban. A Fidesz, ahogy vállalta, teljesíti, talpra állítja az egészségügyet – zárta a közleményét Pósán László.
***
A Fidesz mindenkinek járó, magas színvonalú, könnyen elérhető egészségügyi ellátást ígért.. Az elmúlt három és fél év kormányzása bebizonyította, hogy ezek mind csak választási ígéretek maradtak. Mindenki tapasztalhatja a magyar egészségügy elmaradottságát, küszködését, aki csak bekerül az ellátórendszerbe – hangzott el Rónai György debreceni MSZP-s keddi sajtótájékoztatóján.
A szocialista politikus szerint Orbán Viktor szó szerint azt ígérte, hogy javítanak a praxisalapon működő, „legatyásodott háziorvosok helyzetén”, továbbá a „kormány nemzeti ügynek tekinti az egészségügy megmentését, így az önkormányzati választás után konzultációt folytat az újonnan megválasztott helyi vezetőkkel a kórházak helyzetének rendezéséről és a színvonalas egészségügyi ellátás feltételeinek megteremtéséről”.
Rónai György szerint ebből semmi nem valósult meg, hiszen elérte a 120 milliárd forintot a kórházak adósságállománya, ehhez képest csak 33 milliárdot biztosítottak nekik konszolidáció címén, és nem csökkennek a kórházak várólistái sem, sőt emelkedtek!
Rónai azt is megjegyzi, hogy miközben az egészségügyben óriási gondok vannak, addig a kormány milliárdokat költ a fővárosi sportklubok adósságállomány átvállalására.
forrás: civishir.hu, dehir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top