Close

Együttműködik a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a Magyar Gépjárműipari Szövetség

Együttműködési megállapodást írt alá július 9-én a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ). A partnerség célja, hogy a két szervezet együtt erősítse a gépjárműipar versenyképességét, fejlessze a beszállító ipart és serkentse az ágazatba irányuló befektetéseket.

A megállapodás keretében a HITA vállalja, hogy tájékoztatást nyújt az egyedi kormánydöntéssel adható támogatás feltételeiről, illetve egyes konkrét befektetési projektekhez elérhető pályázati lehetőségekről; segít az MGSZ tagvállalatainak hazai beszállítok fellelésében, továbbá közreműködik a tagvállalatok beszállítói láncában működő hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésében. A HITA tájékoztatja az MGSZ tagvállalatait az őket érintő üzletfejlesztési lehetőségekről, meghívja őket GVB ülésekre, üzleti delegációkba.

Az MGSZ vállalja, hogy tagjai számára bemutatja a HITA tevékenységét és szolgáltatásait, továbbítja számukra a HITA-tól érkező információkat; begyűjti tagvállalataitól azon igényeket, melyeknél a HITA szakmai támogatást tud nyújtani. Az MGSZ vállalja továbbá pozitív befektetési döntések elősegítése érdekében gyár-látogatások előkészítését, a magyar autóipar versenyképességének a bemutatását a HITA által szervezett belföldi és külföldi szakmai konferenciákon; információkkal és fejlesztési javaslatokkal közreműködik a hazai beszállító vállalkozások szoft elemeinek erősítésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top