Ring Magazin

Szerda, 2017. November 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra KULTÚRA Kicsomagolják a Corvin Áruházat

Kicsomagolják a Corvin Áruházat

E-mail Nyomtatás PDF

corvinaruhaz001

Többször szóba került már, de a tervek rendre mindig elhalkultak, most azonban konkrét döntés született: kicsomagolják a fővárosi Corvin Áruházat. A terület tulajdonosa, a józsefvárosi önkormányzat,ma 22 millió forintot szavazott meg az eredeti klasszicista homlokzatot takaró bádogburkolat elbontására.

A lebontás utáni renoválásról és felújításról pontos hírek még nincsennek. Városvédők és kerületi szakemberek egyaránt közös örömmel fogadták a VIII. kerületi önkormányzat bejelentését. Az 1926-ban átadott impozáns épületet homlokzatát 1967-ben csomagolták be és kapott bádog borítást. Az akkori indoklásban az szerepelt: a II. világháború és az 1956-os forradalom és szabadságharc során a homlokzat is komoly sérüléseket szenvedett, így a teljes felújításakor a modernizálásra törekedtek a 70-es évek szellemének megfelelően nem megújították hanem befedték.

MTI Fotó: Mónus Márton


(1 értékelés)
 

Egyenesen a csapból (X)

Legyen az akár egy pohár sima víz az intenzív otthoni testmozgás után, dúsan szénsavas víz a barátokkal elköltött vacsorához, vagy egy korty enyhén szénsavas víz a gyerekeknek – most fenségesen hűs és szűrt vizet engedhetünk poharunkba egyenesen a csapból, ízlésünknek megfelelően hűtve, enyhén vagy erősen szénsavasan. Az egyszerűen beszerelhető GROHE Blue Home vízszűrő rendszer tiszta felfrissülést kínál egyetlen gombnyomásra.

Nem kell többé nehéz csomagokat hazacipelni, mert „otthonunkban is fakadhat” tökéletes, tiszta ízű ivóvíz, ami a család és vendégek számára egyaránt élvezetet nyújt. Ám a GROHE Blue Home vizének kiváló íze csak egy a rendszer által nyújtott rengeteg előny közül.

A teljes cikk itt olvasható!

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 645 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet