Close

Ritka náci tengeralattjáró maradványaira bukkantak

A jármű maradványait Dánia vizeiben találták meg. Ez volt a legmodernebb tengeralattjáró, amit Németország a második világháború ideje alatt épített.

Megtalálták egy különleges náci tengeralattjáró maradványait a második világháború idejéből az Északi-tengerben, amely a korabeli elbeszélések szerint képes lehetett felszínre emelkedés nélkül közlekedni és elérni Dél-Amerikáig, amiért különféle történeket táplált a náci háborús bőnösök feltételezett meneküléséről.
„Ez egy nagyon különleges tengeralattjáró. Ez volt a legmodernebb tengeralattjáró, amit a németek a háborúban építettek. Rendkívül modern volt és megelőzte korát” – mondta el a Jütlandi Haditengerészeti Múzeum vezetője a Ritzau hírügynökségnek.
Egy brit repülőgép süllyesztette el az U-3523 jelzésű tengeralattjárót 1945. május 6-án, két nappal azelőtt, hogy a háború befejeződött Európában, közölte a múzeum. A háborúban ebben az időben csak két ilyen típusú tengeralattjárót használtak.
A másik tengeralattjáró a Bremerhaveni Tengerészeti Múzeumban van, Németországban. Mostanáig azt hitték, hogy ez az egyetlen XXI típusú tengeralattjáró, ami megmaradt.
A haditengerészeti múzeum kutatói elemezték és feltérképezték az Északi-tengerben található jármű roncsait. Jelenleg nincsenek tervek a maradványok felhozatalára, amelyek 123 méter mélyen találhatók, a történetek ellenére, amelyek szerint a belsejében nagyértékű tárgyak lehetnek.
A második világháború vége után, az U-3523 pletykákra adott okot a náci főparancsnokokról, akik tengeralattjárókban menekültek és biztonságos helyre vitték a náci aranyat.
A XXI típus volt az első tengeralattjáró, amely képes lehetett hosszú ideig közlekedni a víz alatt és az U-3523 rendelkezett olyan hatótávolsággal, amely lehetővé tette volna, hogy anélkül jusson el Dél-Amerikáig, hogy felszínre jönne.
Viszont senki sem tudja, hogy mi volt a rendeltetése a tengeralattjárónak, sem pedig azt, hogy a hajó értéktárgyakat vagy utasokat szállított-e a fedélzeten, az 58 fős halott legénység mellett.

losandes.com.ar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top